Simona Ionescu / Redactor Șef

E obligatoriu să faceți asta dacă ați fost bolnavi de COVID-19

E obligatoriu să faceți asta dacă ați fost bolnavi de COVID-19
Vestea momentului vine de la un cunoscut medic. Anunțul făcut de specialistul de la ATI, vizează mii de români. E obligatoriu să facă asta.

Este vorba despre anunțul făcut de medicul Radu Ţincu, specialist ATI la Spitalul Floreasca, aflat în prima linie în lupta cu coronavirusul. Acesta subliniază că virusul poate produce nişte anomalii serioase la nivelul plămânilor, astfel că, după vindecare, fiecare bolnav trebuie să mai facă unele investigaţii medicale, scrie Capital.ro.

„Orice pacient care se vindecă, fie că este asimptomatic, fie că a făcut o formă medie sau severă de boală, trebuie să treacă obligatoriu prin niște evaluări.

Se va face după vindecarea de infecție prin medicul de familie, iar dacă această evaluare generală evidențiază anumite modificări, cel mai probabil ea va fi completată cu investigații suplimentare sau chiar și cu consulturi, fie că discutăm de consulturi de boli infecțioase sau de pneumonologie”, a declarat medicul Radu Țincu.

Studii îngrijorătoare

Studiile realizate recent au arătat că după aproximativ trei luni de la îmbolnăvire, pacienții au acuzat oboseală și probleme cu respirația, chiar dacă nu au avut o formă severă de COVID-19.

Afectarea pulmonară este cea mai largă, dar există și tulburări neuro-cognitive, sunt pacienți care nu mai tolerează efotul fizic, nici măcar de mică intensitate, pacienți care acuză o stare de oboseală sau lipsa de concentrare.

Este un virus nou, pe care nu-l cunoaștem atât de bine. Trebuie făcute evaluări pentru a ne asigura că starea de sănătate a revenit la normal”, a adăugat medicul.

Bilanţ COVID-19, 3 decembrie

Pe teritoriul României, au fost confirmate peste 490.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar peste 380.000 de pacienți au fost declarați vindecați.

Cum petreceau românii în comunism. Se numeau ”ceaiuri”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre