Elena Băsescu, surprinsă azi în Parlament la căderea guvernului Superman-Cîțu FOTO

Elena Băsescu, surprinsă azi în Parlament la căderea guvernului Superman-Cîțu FOTO
Elena Băsescu este în continuare una dintre cele mai interesante apariții din scena politică și a aparatului de conducere a statului. Frumoasa fiică a fostului președinte Traian Băsescu a pus astăzi umărul și la căderea guvernului Cîțu.
Elena Băsescu, fost europarlamentar, actual angajată a legislativului, fiind consilieră la Comisia de Afaceri Europene, a fost o prezență îndelung admirată miercuri, la căderea guvernului Cîțu. Eba s-a prezentat la Parlament într-o formă de zile mari, îmbrăcată în negru din cap până în picioare, cu un machiaj în tonuri închise și mai slabă decât în urmă cu un deceniu, când își însoțea tatăl în campanii.
Elena Băsescu a fost în Parlament la votarea moțiunii împotriva guvernului Cîțu

 

Fostul europarlamentar este o prezență discretă, spun colegii din Parlament, dar nu lipsește de la muncă și nu se sustrage de la sarcinile de serviciu, mai spun ei. În cadrul moțiunii, ea s-a poziționat, neoficial, împotriva guvernului condus de Florin Cîțu.

Cât câștigă Elena Băsescu

Elena Băsescu a dat concurs pentru funcţia din Parlament, acesta fiind organizat imediat după alegerile locale din toamna anului 2020. Se pare că fiica lui Traian Băsescu câștigă circa 11.000 de lei, lunar.
Elena Băsescu e mama a trei copii.
Ea a candidat în 2020 pe listele PMP pentru un loc de deputat în Constanţa, însă partidul nu a trecut pragul electoral.
Potrivit ultimei declaraţii de avere, Elena Băsescu a primit în 2019 doar indemnizaţie de creştere copil şi alocaţii, plus pensiile alimentare. Pensiile alimentare s-au ridicat la 60.000 de lei, în timp ce indemnizaţia anuală la 38.000 de lei.
EBA a candidat din partea PMP
Îmi place foarte mult activitatea parlamentară și tot ce ține de Parlament. Chiar dacă nu am intrat în Parlament ca demnitar, mi-am dorit să-mi continui activitatea în cadrul instituției. Adică vreau să fac ce-mi place”, a spus Elena Băsescu.
Ștefan Mușoiu, președintele Comisiei de Afaceri Europene: “E un om modest, un om cu care se lucrează foarte ușor, care în ciuda demnităților publice pe care le-a avut are o spontaneitate și o decență în comunicare, nu se consideră deasupra celorlalți colegi”.

De ce Traian Băsescu nu mai apare la TV

Traian Băsescu stă departe de presă de mai bine de jumătate de an. Alegerea nu a fost una anunțată și nu a fost invocat niciun motiv în mod oficial. Până de curând. Fostul președinte a anunțat că va mai ieși public după ce se va încheia procesul.

Totodată, pe 5 noiembrie, secția de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casație și Justiție reîncepe rejudecarea recursului formulat de Traian Băsescu în dosarul în care acesta a fost declarat, în primă instanță, colaborator al Securității.