Emma Răducanu, prinsă în mijlocul unui scandal. O decizie a sportivei a dat lumea peste cap

Emma Răducanu, prinsă în mijlocul unui scandal. O decizie a sportivei a dat lumea peste cap
Hotărârea pe care a luat-o Emma Răducanu cu câteva zile în urmă a provocat discuții la nivel înalt. Ce s-a întâmplat cu marea sportivă.

Noul contract al Emmei Răducanu i-a adus multe critici sportivei. Nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie.

Emma Răducanu, prinsă în mijlocul unui scandal. O decizie a sportivei a dat lumea peste cap

Echipa care se ocupă de Emma Răducanu a confirmat faptul că tenismena urmează să-l aibă ca antrenor pe rusul Dmitri Tursunov. Acesta este fostul antrenor al numărului doi mondial Anett Kontaveit. La scurt timp după acest anunț, membrii Parlamentului britanic au luat foc și au sărit în capul sportivei.

Fostul subsecretar de stat pentru Europa și Asia Chris Bryant, a avertizat-o că această relație ar putea fi văzută ca instrument de propagandă de liderul Vladimir Putin. Mai mult, acesta a rugat-o să întrerupă colaborarea cu el.

„O îndemn să se mai gândească și cel puțin să condamne războiul barbar al lui Putin”

„Kremlinul va portretiza acest lucru ca o lovitură de PR și o indicație că Marea Britanie nu-i pasă cu adevărat de războiul din Ucraina, așa că va fi o adevărată rușine dacă Emma merge mai departe cu acest lucru. O îndemn să se mai gândească și cel puțin să condamne războiul barbar al lui Putin.”, a declarat Chris Bryant pentru Telegraph Sport.

Televiziunea de stat rusă a luat atitudine

După ce Bryant a explicat că „Vladimir Putin ar putea folosi numirea antrenorului rus pentru a-și promova propaganda”, televiziunea de stat rusă a luat imediat atitudine. „Acum, se pare că, dacă nu se răzgândește, va trebui cel puțin să condamne public războiul barbar al lui Putin. Acum, ea se pregătește să meargă cu el la un turneu undeva.

Asta e, o hărțuiesc și va trebui să scape de el. Înțelegeți cât de mare este paranoia și rusofobia lor în Occident?”, a spus un invitat la televiziunea rusă. Tursunov n-a mai avut acces în Marea Britanie înainte de Wimbledon. La fel ca orice antrenor rus sau belarus pentru a putea să participe la această competiție ar fi trebuit să semneze o declarație prin care denunța invazia lui liderului de la Kremlin în Ucraina.

Sursă foto: hotnews