Evitați aceste sporturi pe plajă. În caz contrar, pot apărea probleme

Evitați aceste sporturi pe plajă. În caz contrar, pot apărea probleme
Cum să vă petreceți timpul liber pe plajă? Unul dintre lucrurile pe care le așteptăm când ajungem la mare sunt jocurile pe nisip. Atenție la accidentări.

Când vine vorba despre jocurile pe plajă, specialiștii trag un semnal de alarmă. Sporturile de la malul mării trebuie făcute cu mare atenție, pentru că riscați să aveți probleme cu oasele sau articulațiile.

Evitați aceste sporturi pe plajă. În caz contrar, pot apărea probleme

Potrivit medicilor, printre cele mai riscante jocuri de pe plajă se numără fotbalul. Însă vă puteți trezi cu probleme mari și dacă optați pentru volei, kiteing sau skiul nautic. Atât fotbalul cât și voleiul sunt sporturi de la care vă puteți lovi, întrucât se joacă în echipă.

De asemenea, nu puține au fost cazurile în care piciorul a alunecat. De aici, până la accidentările neplăcute nu mai e decât un pas. În ceea ce privește kiting-ul, există posibilitatea să vă accidentați la unul dintre picioare. Schiurile se pot răsuci în cazul schiului nautic, iar loviturile pot fi, în acest caz, extrem de grave.

Cei mai expuși problemelor cauzate de jocurile de vară sunt adulți

Potrivit medicilor ortopezi, cei mai expuși jocurilor de vară rămân adulții. Și cei mici se pot trezi cu surprize neplăcute, însă aceștia sunt mult mai atrași de apa mării. Cele mai dese accidentări la plajă cuprind entorsele de gleznă, de genunchi, rupturile de ligament, de menisc sau fracturile de gleznă.

Dacă treceți printr-un asemenea episod, nu luați lucrurile în râs, ci mergeți urgent și solicitați ajutor medical. Specialiștii susțin că în ultima perioadă numărul celor care ajung în cabinetul medicului ortoped crește simțitor.

Atenție ce tipuri de încălțăminte purtați

Când vă hotărâți să jucați diferite sporturi pe plajă, trebuie să fiți extrem de atenți și la fel de încălțăminte purtați, dar și cât de odihniți sunteți. Trebuie să luați în considerare totodată și temperaturile ridicate și soarele foarte puternic, așa că veți avea nevoie de multă hidratare. De cele mai multe ori, specialiștii recomandă să stați pe plajă desculți, dar doar acolo unde nisipul este curat și nu plin de cioburi sau scoici. Cel mai sigur tip de mișcare rămâne însă alergatul pe mal.

Sursă foto: dnevnik

 

Recomandarile noastre