Excepțional! Românca Emma Răducanu a câștigat US OPEN pentru englezi

Excepțional! Românca Emma Răducanu a câștigat US OPEN pentru englezi
Emma Răducanu nu a reprezentat România fiindcă de foarte mulți ani trăiește și face tenis în Marea Britanie. Este cetățean britanic, are 18 ani și până acum nu a câștigat niciun turneu.

A fost o mare surpriză pentru că în istoria tenisului mondial nu s-a mai întâmplat ca o jucătoare de pe locul 150, de numai 18 ani, să câștige un turneu important. Și mai ales US Open!

Spectaculoasă este și povestea Emmei, și Rețete șii Vedete a scris despre ea cu luni în urmă, când a învins-o pe Sorana Cîrstea.

Chiar dacă noua stea a tenisului nu joacă sub culorile României, ea va fi mereu simpatizată și susținută de români în competițiile în care va evolua.

Emma Răducan a învins-o pe Sorana Cîrstea 

La 18 ani, Emma Răducanu, locul 338 WTA, este cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care a ajuns în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. A devenit o revelațis după ce a învins-o în turul al treilea pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5.
Premierul Boris Johnson a postat atunci pe Twitter: „Felicitări Emma Raducanu pentru că ați ajuns în a doua săptămână la Wimbledon și pentru că ați făcut istoria Campionatului”. Johnson a adăugat: „Noroc în meciul dvs. de astăzi. Țara este în spatele tău”.

Emma a fost lăudată și de prințul William și ducesa Kate.

Cine este Emma și tatăl plecat din București

Emma Răducanu este jucătoare britanică. S-a născut în Canada, în 2002, din tată român, Ion Răducanu și o mamă chinezoaică, Renne. La vârsta de 2 ani s-a mutat cu familia în Marea Britanie. Și-a început cariera de tenis în Kent, iar la început s-a antrenat cu tatăl ei, Ian, cum i se spune acum de către englezi. Conform mărturiilor vecinilor, cei doi joacă tenis și acum pe terenul din curtea casei din Londra.

Un vecin a declarat pentru MailOnline: „Este fantastică și a muncit atât de mult pentru a fi acolo unde este. Am văzut-o jucând tenis cu tatăl ei de multe ori. Întreaga stradă este mândră de ea. Cu toții ne-am încrucișat degetele ca ea să poată învinge”.

Emma vine în București ca să-și viziteze bunica

Emma are scris pe pagina ei de Instagram ce origini internaționale. Acum locuiește în Londra, dar menționează și Toronto, unde s-a născut, precum și cele două orașe de unde provin părinții ei: București în România și Shenyang în China.

Sportiva a scris cu mult drag de rudele de pe glob. Despre mama tatălui ei a spus:

„Bunica mea, Mamiya, locuiește încă în centrul Bucureștiului. Mă întorc de câteva ori pe an, rămân cu ea, o văd. Este foarte frumos. Sincer, îmi place mâncarea. Adică, mâncarea este incredibilă. Și gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul”.

Tânăra tenismenă este un elev model, după cum au descoperit jurnaliștii englezi, care au mers la școala unde învață. Vorbește mandarina, româna și, evident, engleza.