Exclusiv. Ce face Bănel Nicoliță în fiecare duminică! Niciodată nu se abate de la acest lucru și îi merge foarte bine

Exclusiv. Ce face Bănel Nicoliță în fiecare duminică!  Niciodată nu se abate de la acest lucru și îi merge foarte bine
Îl mai țineți minte pe Bănel Nicoliță, fotbalistul din Făurei care făcea senzație la Steaua București la începutul anilor 2000? Acum, Bănel Nicoliță locuiește în București și în fiecare duminică este înconjurat de foarte mulți copii.

Bănel Nicoliță a fost unul dintre cei mai iubiți jucători de la Steaua București din anii 2000. Coleg de echipă cu fostul selecționer Mirel Rădoi, Bănel Nicoliță s-a făcut remarcat în primul rând prin numele său, dar și prin felul lui simplu de a fi, precum și prin rapiditatea pe care o avea în meciurile de fotbal.

Bănel Nicoliță are acum 38 de ani. S-a retras din activitatea de fotbalist și s-a apucat de antrenorat.

Bănel Nicoliță și-a făcut școală de fotbal pentru copii, cu numele său

Bănel Nicoliță și-a înființat, anul trecut, în București, o școală de fotbal, intitulată chiar Bănel Nicoliță. El este și patronul, el a dat și numele școlii de fotbal și tot el este și antrenor.

Una dintre grupele antrenate de către Bănel Nicoliță este formată din copii născuți în anul 2015, pe care Bănel i-a înscris să joace în Campionatul de fotbal al municipiului București. Meciurile la grupa de vârstă unde joacă elevii lui Bănel Nicoliță se dispută în fiecare duminică dimineața la un teren de fotbal de la intrare din Popești Leordeni.

Bănel Nicoliță este nelipsit de la meciuri. Duminică de duminică își însoțește elevii, îi încurajează de pe margine, îi mai și ceartă blajin când greșesc. După meci, neapărat îi pune pe toți într-un cerc, se iau cu toții în brațe și strigă în cor, cu copiii: „Școala Bănel Nicoliță!”

Bănel îi antrenează pe cei mici la un teren din zona Baicului, din Sectorul 2.

„Sunt Bănel, un om puternic”

Bănel Nicoliță se trage dintr-o familie extrem de săracă din Făurei. De multe ori a povestit că se culca adesea nemâncat dar iubea fotbalul atât de mult încât se hrănea cu fotbal. A jucat la Steaua, apoi la FCSB, în Franța și la Farul Constanța. După ce s-a retras, a preluat clubul de fotbal din Făurei, dar a pierdut foarte mulți bani.

De asemenea, Bănel Nicoliță a divorțat de soția lui, Cristina, mama fetițelor sale. Cu toate acestea, Bănel a luat-o de la zero, s-a mutat iar la București și pare să fie în continuare același om bun  și vesel.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

 

„Nu vreau să se pună nimeni în locul meu. Prin ce am trecut eu, prin ce momente grele am trecut timp de şase ani cât am băgat bani la echipă şi cât m-am chinuit. Să îţi pierzi familia, să pierzi tot şi să o iei de la capăt nu e uşor. M-am născut sărac, eu ştiu ce înseamnă sărăcia. Am pierdut şi am ajuns să fiu la fel, nu m-am speriat. Pentru că sunt Bănel, un om puternic. Nu mă dărâmă nimic atâta timp cât Dumnezeu e în spatele meu, am familia mea, nu mi-e frică de nimic. Eu pot să duc. Mi-e frică de un singur lucru: să nu se întâmple nimic cu copiii mei şi cu familia mea”, declara, în urmă cu ceva vreme, Bănel Nicoliță la Antena Sport.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre