Exclusiv. Oana Lis, amintiri triste despre sărbătoarea de 8 martie. „Făcuse un AVC, era în comă…”

Exclusiv. Oana Lis, amintiri triste despre sărbătoarea de 8 martie. „Făcuse un AVC, era în comă…”
În preajma sărbătorii de 8 martie, totul pare că-și schimbă culoarea, pentru că femeile dau frumusețe lumii, mângâie suflete, alină dureri. De aceea, nu uitați să le dăruiți femeilor din viața voastră o floare, în care să puneți toată dragostea.

De 8 martie amintiți-vă de cele mai importante femei din viața voastră și fiți aproape de sufletul lor, pentru că viața poate fi dură. Și s-a putea să fie ultima dată când mai primiți o mângâiere…

”Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinţă în tăcere, de umilinţă, credinţă şi cunoaştere”, spunea atât de frumos părintele independenței Indiei, Mahatma Gandhi. Iar tradiția spune că femeile trebuie să poarte în această zi mărțișorul în piept, pentru ca tot anul să aibă parte de iubirea pe care și-o doresc.

Oana Lis, mereu inventivă

Gentleman-ul Viorel Lis

Printre vedetele care păstrează obiceiurile vechi se înscrie și Oana Lis, o femeie puternică care a trecut de multe ori de la extaz la agonie, dar a avut puterea de acceptare și asumare, sfidând prejudecățile și depășindu-și propriile limite. Oana nu poate să uite niciodată comportamentul de gentleman al fostului primar al Capitalei, Viorel Lis, la începutul relației. Și nu doar în luna martie, ci în fiecare zi.

„Anul acesta, primul mărțișor l-am primit de la domnul cizmar”

”Mă invita în oraș, îmi trimitea prăjituri, pentru că știa că-mi plac, mă întreba ce nevoi am, îmi oferea orhidee. Nu doar că nu primisem în viața mea așa ceva, dar nu văzusem niciodată o asemenea floare. Știu că primeam din cele care rezistă mai mult, uneori o țineam și o lună.

Oana și Viorel Lis, după mulți ani de căsătorie

Nu voi uita niciodată aceste momente și mai ales faptul că mă făcea să mă simt dorită, cucerindu-mă pas cu pas. Păstrez tradiția și acum și port mărțișor în piept. Anul acesta primul mărțișor l-am primit de la domnul cizmar la care merg. Am fost să-mi repar niște încălțări și mi-a dăruit unul din piele, probabil făcut de el.

După atâția ani cu Viorel, când ești pe modul supraviețuire, nevoile zilnice sunt prioritare și cadourile sunt mai mult practice și constau în ceea ce avem nevoie strict în casă și în cuplu”, ne-a mărturisit Oana.

„Chiar de 8 martie, s-a supărat pe mine pentru că nu i-am răspuns imediat la telefon”

Când vine vorba de mătușa care a crescut-o, care i-a fost și nașă, din ochii Oanei Lis curg și acum lacrimi. Ea e femeia care a ajutat-o necondiționat, i-a oferit ajutorul de care a avut cea mai mare nevoie în viață și multă iubire. Dragoste pe care Oana i-a întors-o înzecit.

Și pentru că nimic nu e întâmplător în această viață, ultimul 8 martie al mătușii se leagă tot de nepoata sa.

„Un 8 martie pe care nu-l voi uita niciodată are legătură cu mătușa mea, care m-a ajutat foarte mult și datorită căreia am putut să stau în București.

Mama a murit de tânără și nașa m-a luat sub aripa ei. Cu câțiva ani în urmă, la o vârstă mai înaintată, chiar de 8 martie, s-a supărat pe mine pentru că nu i-am răspuns imediat la telefon. Am sunat-o în scurt timp și aveam un cadou să i-l dau de 8 martie, iar ea mi-a închis telefonul.

„Am fost mândră  de mine pentru că am apucat să ne despărțim atât de frumos”

Fiind în zonă, am avut o înțelepciune în acel moment, n-am acționat din ego și am decis să merg să-i duc, totuși, darul. Am sunat la bloc, a coborât, ne-am și îmbrățișat. A doua zi când i-am telefonat, n-a răspuns. Inițial, am crezut că e la piață, am mai încercat o dată, tot nu răspundea.

Am alertat vecinele, apoi am fost și am spart ușa. Din păcate, făcuse un AVC și era în comă. Am internat-o la ATI, a mai trăit puțin și a plecat la Domnul. Am suferit enorm, dar totodată am fost mândră  de mine pentru că am apucat să ne despărțim atât de frumos.

Oana a fost o tânără foarte frumoasă, iar Viorel Lis s-a îndrăgostit iremediabil de ea

Nu se știe niciodată când e ultima clipă când mai vorbim cu cineva, de aceea e foarte important să nu reacționăm din ego, supărare, nervi. E bine să fim blânzi cu cei dragi, chiar dacă mai sunt și discuții. Dacă nu m-aș fi dus la ea atunci, aș fi rămas doar cu un telefon închis. Dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să renunț la orgoliu și să fac un gest frumos pentru persoana care m-a crescut”, ne-a mărturisit Oana Lis.

Recomandarile noastre