Exclusiv. Urmașele reginei majoretelor. 20 de fetițe uimesc România și topesc inimile celor care le privesc

Exclusiv. Urmașele reginei majoretelor. 20 de fetițe uimesc România și topesc inimile celor care le privesc
Sunt frumoase, simpatice foc, înzestrate cu mult talent, ascultătoare și extrem de competitive. Iar când aud muzica, dansează de rup podeaua. Trupa de majorete Angels promite mult în acest domeniu.

În America se estimează că numărul majoretelor se ridică la peste 3,82 milioane, vârsta minimă fiind de șase ani. Nici România nu stă rău la acest capitol, fetițele de la Angels reușind, în doar două luni de când trupa s-a înființat, să fie în top.

Pasiunea lor este dansul și oricât de greu le-ar fi, strâng din dinți și nu-și arată niciodată oboseala sau emoțiile. Pentru că cele 20 de majorete care formează trupa Angels din Voluntari sunt niște învingătoare. Când urcă pe scenă topesc inimile tuturor și zi de zi vor să demonstreze că pot mai mult.

Micuțele vedete pe scenă

Sunt extraordinare și reușesc să-i aducă bucurie în suflet antrenoarei lor, Alexandra Poloboc Marin, profesor de sport la Școala Gimnazială Anton Pann din Voluntari. O superbă și tânără brunetă, care nu-și vede viața fără dans, reușind să le insufle și fetelor sale dragostea pentru această artă. Despre ce înseamnă să câștigi două concursuri cu o trupă care activează de doar două luni, ne povestește extrem de emoționată, „doamna”.

„Am simțit nevoia de o schimbare și recunosc că îmi place noul”

– Ați înființat trupa Angels în ianuarie, iar micuțele dansatoare sunt deja vedete. De ce ați ales să faceți o trupă de majorete și nu v-ați orientat către alt stil de dans?

– Am fost pasionată de dans de mică și vreau să-i ajut pe alții să facă ceea ce eu nu am putut. Erau alte vremuri, în Tecuci nu existau școli, părinții erau ocupați. Abia când am devenit studentă, am început să-mi îndeplinesc visul și la un moment dat a apărut și școala mea de dans, AP Dance School.

Alexandra, cea mai „tare” doamnă profesoară

Sunt coregraf și profesor de educație fizică și mă ocup de dansuri cu copii de nouă ani. Am început cu zumba, doar că nu se poate concura cu acest stil cu cei mici. Când m-am mutat în Voluntari am simțit nevoia de o schimbare și recunosc că îmi place noul. Și atunci am spus că vreau majorete, adică tot dans, dar ceva spectaculos.

„Sunt convinsă că există băieți dornici să fie alături de noi”

– Câte fetițe aveți în trupă? V-ați gândit să aduceți și parteneri pentru micuțe?

– Acum sunt 20 de fetițe, cu vârste cuprinse între 6-12 ani, dar avem nevoie și de băieței, pentru a face cu adevărat spectacol. Încă nu am făcut anunțul, dar sunt convinsă că există băieți dornici să fie alături de noi. Îmi doresc ca pe viitor să fac o trupă de majorete și cu copii mai mari, dar și cu cei mai mici.

Majoretele la antrenament

Lucrăm de trei ori pe săptămână, o oră, dar când avem concursuri orele se dublează. Avem sală la doar câteva minute de școală, ca să le fie fetițelor mult mai ușor. Micuțele sunt înnebunite să ajungă la antrenamente, au încredere în mine și mă văd ca pe o prietenă. Am reușit să formăm un grup frumos și totul parcă merge șnur.

„Fiecare fetiță a primit un trofeu în formă de steluțe”

– Ați avut curajul să scoateți la concurs o trupă de fetițe formată cu doar două luni în urmă…

– Da, și sunt extrem de fericită. Am avut două concursuri, ambele la Sala Palatului, iar la primul am luat locul doi și fiecare fetiță a primit un trofeu în formă de steluțe. La cel de-al doilea am fost pe primul loc și micuțelor li s-a dat o diplomă de participare și o medalie.

Cea mai dulce e victoria

„Pe viitor, mă gândesc la o costumație sclipitoare”

– De unde procurați frumoasele costume pentru fetițe?

– Le facem la comandă, personalizate pentru fiecare fetiță, avem o croitoreasă extraordinară. Acum avem un singur model, alb cu albastru și pampoane albe, dar aș vrea să le schimb cu unele argintii, ca să arate mai bine pe scenă. Și pe viitor, mă gândesc la o costumație sclipitoare, un roșu, poate un mov, încă nu ne-am decis.

„Îmi doresc ca ele să ajungă majorete pentru meciuri sportive, să fie bine plătite și apreciate”

– Cum au primit părinții copiilor trupa de majorete?

– Mulțumesc lui Dumnezeu, sunt niște părinți extraordinari care m-au înțeles și pe mine și pe copiii lor și avem o relație foarte strânsă. Uneori nici nu apuc să deschid gura și sar să mă ajute și mă bucură foarte mult acest lucru.

– Ce are acum trupa Angels pe agenda de lucru?

– În mai avem concurs și am început pregătirile intens, pentru că facem o nouă coregrafie și trebuie învățată cum scrie la carte, dar nu-mi fac probleme cu fetele, pentru că sunt foarte muncitoare. Îmi doresc ca ele să ajungă majorete pentru meciuri sportive, să fie bine plătite și apreciate pentru munca pe care o depun.

Cei care doresc să ia legătura cu profesorul Alexandra Poloboc Marin o pot face la numărul de telefon 0766.929.017. Locația studioului AP Dance Studio este Strada Nicolae Mohănescu nr. 24. Facebook: Majorete Voluntari.

Recomandarile noastre