Exclusiv. Volodimir Zelensky a ajuns trend setter

Exclusiv. Volodimir Zelensky a ajuns trend setter
Chiar dacă nu știm dacă sunt sau nu remunerați în vreun fel pentru asta, șefii de stat ajung, deseori, lansatori de modă. A fost și cazul fostului președinte Traian Băsescu, iar acum vedem cum stă cu influența liderul ucrainean. Acesta a lansat o adevărată isterie în materie de pantofi.

S-a vorbit intens de Stilul Zelensky („Zelensky style”) și de faptul că președintele Ucrainei poartă aceleași haine militare de culoare kaki. Ei bine, în picioare are, invariabil, sneakers, asortați cromatic. Are nevoie de o talpă flexibilă pentru a se mișca mult, fără să obosească. Confort pe care, pare-se, talpa unor bocanci de soldat nu îl aduc.

Ca atare, așa cum s-a remarcat, Volodimir Zelensky se încalță constant în sneakers americani. Poartă New Ballance. Ca de altfel și alții din suita lui.

New Balance este o marcă americană de încălțăminte și îmbrăcăminte sport care a fost înființată în 1906. Brandul a fost asociat inițial cu New Balance Arch Support Company. Pe de altă parte, New Ballance  a devenit faimos prin licitații câștigate în SUA pentru dotarea poliției și armatei.

Totodată, când e vorba de haine, echipa administrativă a Ucrainei, de la șeful de stat, la miniștri, poartă haine marca 5.11, un brand dedicat hainelor tactice militare. De asemenea, firma este una americană.

Traian Băsescu a lansat și el o modă

Volodimir Zelensky nu este singurul lansator de trenduri. Merită să amintim cazul președintelui Traian Băsescu, care a creat o adevărată isterie națională printre oamenii „ajunși” sau cei care făceau eforturi „să dea bine”, pornind de la celebrul său fes Paul & Shark. Acesta e un brand italian, lansat în 1975 și nișat  către oamenii cu venituri peste medie.

Trebuie să spunem că, pe fondul aparițiilor fostului președinte pe Valea Oltului, în 2006,în haine cu brandul respectiv, piața de fake-uri Paul & Shark a înflorit, vreme de câțiva ani.

Președintele a dorit, probabil, să arate banal, ca un om al locului. Doar că un fes identic costa vreo 100 de euro la vremea respectivă, mult peste posibilitățile unui român cu venituri obișnuite.

Detalii „tehnice” de excepție pentru încălțările preferate de președintele Ucrainei

Acum moda lansată de Zelensky a câștigat adepți și în România. Sneakerșii săi sunt la mare căutare după ce au devenit vizibili în imaginile care fac înconjurul lumii, reclamă mai bună nici nu se putea pentru New Ballance.

În România, „modelul președintelui” e sold-out pe cel mai mare comerciant online de încălțăminte multibrand.

Încălțările sunt realizate din piele naturală de antilopă, având porțiuni din textil și  piele ecologică. Talpa, groasă de 2 cm, așa cum e prezentat modelul este făcută dintr-un „material de înaltă calitate”. Acești sneakers sunt foarte ușori. O pereche, la cel mai mic număr, nu cântărește decât 275 de grame. Conform producătorului, modelul e utilizabil în orice sezon.