Simona Ionescu / Redactor Șef

Femeile rămân greu gravide în acest secol, deși bărbații sunt mai dotați. Oamenii de știință explică

Femeile rămân greu gravide în acest secol, deși bărbații sunt mai dotați. Oamenii de știință explică
Ultima descoperire a oamenilor de știință ar trebuie să se încadreze la vești bune, dacă nu ar fi, de fapt, una rea.

Oamenii de știință au constatat că dimensiunea medie a organului sexual masculin a crescut cu 24% în trei decenii și tot ei spun că acest lucru nu e îmbucurător. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Stanford, în care cercetătorii au compilat date din 75 de studii, efectuate între 1942 și 2021, care au menționat dimensiunile organelor sexuale pentru 55.761 de bărbați, lungimea medie a unui penis în erecție a crescut de la 12,1 cm la 15,24 cm în ultimele trei decenii, arată Euronews.

Dr. Michael Eisenberg spune că această creștere „rapidă” este îngrijorătoare. „Creșterea s-a produs într-o perioadă relativ scurtă de timp. Orice schimbare generală în dezvoltare este îngrijorătoare, pentru că sistemul nostru reproductiv este una dintre cele mai importante piese ale biologiei umane. Dacă vedem o schimbare atât de rapidă, înseamnă că ceva major se întâmplă cu corpurile noastre”, spune el.

Concluzie: creșterea a fost prea rapidă, urmează efecte secundare serioase

Cercetătorii se așteptau să constate o scădere a dimensiunii medii a penisului, când au descoperit altceva. Acum ei caută explicații pentru cei 3 centimetri în plus.

Una din explicații ar fi faptul că oamenii sunt tot mai expuși la diverse chimicale, din pesticidele cu care sunt tratate plantele ce devin alimente și din produse de igienă. „Aceste substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin – și sunt multe – se regăsesc în imediata noastră apropiere și în dietă”, a mai spus dr. Michael Eisenberg.

De altfel, expunerea la substanțe chimice a fost considerată și o cauză pentru pubertatea timpurie la băieți și fete, cauză ce poate afecta și dezvoltarea genitală.

Calitatea spermei a scăzut cu aproape 60%

Potrivit sursei citate, cercetările sugerează că substanțele chimice care au dus la creșterea în lungime a penisurilor au afectat sistemele reproducătoare și pe „interior”.  Mai precis numărul de spermatozoizi la bărbații din țările occidentale a scăzut cu 59% între 1973 și 2011, potrivit unei analize a 185 de studii care au implicat 45.000 de bărbați. Este o problemă a bărbaților faptul că femeile rămân tot mai greu gravide.

În plus, substanțele chimice pot afecta fertilitatea viitoare a bebelușilor încă de când sunt în uter. Un studiu danez publicat săptămâna trecută arată că expunerea femeilor la „substanțe chimice” periculoase în timpul sarcinii poate afecta calitatea spermei copiilor acestora.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre