Scandal #metoo la Băile Felix cu un maseur. Femeile reclamante l-au vizitat în repetate rânduri

Scandal #metoo la Băile Felix cu un maseur. Femeile reclamante l-au vizitat în repetate rânduri
Un maseur a fost arestat pentru pentru că și-ar fi agresat pacientele care făceau recuperare. Femeile care l-au reclamat susțin că mâinile bărbatului le-au atins  nepermis în zonele intime, însă, toate au mers în repetate rânduri la masaj.

Un super scandal #metoo a apărut la Băile Felix, unde unul dintre maseuri este acuzat că atingea femeile în zonele intime, în timpul tratamentului. Acesta este angajat ca asistent medical balneofizioterapeut la Departamentul Masaj din cadrul Spitalului de Recuperare din Băile Felix. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru agresiune sexuală în formă continuată.

Cinci femei implicate în scandalul #metoo de la Băile Felix

Nu mai puțin de cinci femei l-au reclamat pe maseur. Acestea au susținut în fața anchetatorilor că, în timpul procedurilor medicale, ar fi ajuns cu mâinile în zonele lor intime.  Bărbatul a fost reținut luni, iar marți a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, de la Judecătoria Oradea.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B.M.C. cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală în formă continuată, totul cu aplicare art. 38 al. 1 C.p.. pe o durată de 30 de zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă emis în baza prezentei încheieri”, se arată în minuta instanței.

Pentru că are probleme cu vederea, maseurul a cerut măsuri mai blânde, precum controlul judiciar ori arestul la domiciliu, dar cererea i-a fost respinsă. Cel puțin până la judecarea apelului de la Tribunalul Bihor, va rămâne după gratii.

Ce reclamă femeile

Două dintre reclamante susțin că au fost agresate de patru ori. O altă tânără a susținut în fața anchetatorilor că a fost agresată de cinci ori. Ultima a declarat că de două ori a simțit mâinile maseurului în zonele ei intime. De asemenea, o altă femeie a reclamat că în timpul masajului, bărbatul i-a atins o dată sânii.

În fața anchetatorilor, bărbatul a susținut că le-a atins pe femei nepermis din greșeală, el având probleme cu vederea. Declarația sa e întărită și de o polițistă, pacientă a Spitalului Clinic de Recuperare din Băile Felix, mai arată presa locală. „Eu am fost la masaj la el și s-a comportat absolut normal. Eu cred că a ajuns în această situație pentru că are probleme de vedere. Nu vede bine și asta e, cred eu, problema. Din punctul meu de vedere este inofensiv”, a declarat polițista, potrivit publicației Bihon.

Procurorii au descoperit cum acționa maseurul obsedat

În urma anchetei pe care au declanșat-o, ca urmare a valului de sesizări, procurorii au stabilit că pe parcursul a mai mult de un an, profitând de poziția sa de cadru medical, maseurul ar fi abuzat de mai multe femei, exclusiv tinere, pe care le-ar fi atins în zonele intime în timpul ședințelor de masaj terapeutic.

„Profitând de poziţia sa, de context, de autoritatea medicală pe care o avea asupra pacientei care urma o procedură de tratament medical, inculpatul i-a atins, masat, scuturat şi strâns sânii, precum și fesele. (…) În timp ce o tânără persoană vătămată de sex feminin a urmat masaj terapeutic, în mod repetat și prelungit, i-a atins, masat, scuturat și strâns sânii, coapsele şi fesele și i-a mângâiat abdomenul.

(…) În luna iunie 2022, în timp ce o tânără persoană vătămată de sex feminin a urmat şedinţele de masaj terapeutic în incinta cabinetului medical, i-a masat în repetate rânduri sânii, fesele, şi-a rezemat mâna între fesele acesteia şi s-a atins în repetate rânduri cu penisul semi-erect de corpul acesteia”, notează procurorii de caz.

Oficialii spitalului aflaseră de anul trecut de maseur, dar îl consideră „un caz izolat”

Potrivit anchetatorilor, asistentul medical a fost pus sub observație directă de către conducerea spitalului anul trecut. Mai exact, de când au apărut primele semnale că se comportă inadecvat cu pacientele tinere. Nefiind tras la răspundere, acesta a continuat. De fiecare dată când existau reclamații, invoca faptul că totul a fost o eroare, din cauza faptului că nu vede bine. În fața dovezilor, conducerea Spitalului De Recuperare din Băile Felix spune că este un caz ieşit din comun.

Ramona Suciu director Spitalul de Recuperare Băile Felix, a declarat la Pro TV că  „este un caz izolat care nu caracterizează echipa medicală care deserveşte acest spital. Din momentul în care ni s-au adus la cunoștință aceste cercetări, am răspuns cu celeritate solicitărilor de documente care ni s-au cerut, și am trecut sub monitorizare persoana respectivă”.

Recomandarile noastre