Un nou val #metoo. 38 de femei îl acuză pe regizorul James Toback

Un nou val #metoo. 38 de femei îl acuză pe regizorul James Toback
În vârstă de 78 de ani, regizorul american James Toback  va apărea și el în fața instanței, în New York, unde tocmai s-a declanșat un nou val de procese #metoo.

Un număr de 38 de femei îl acuză pe regizorul James Toback de comportament inadecvat și abuz sexual, scrie presa de peste ocean. În vârstă de 78 de ani, acesta e un cunoscut regizor și scenarist american. Scenariul său pentru filmul „Bugsy”, ), în care au jucat Warren Beatty şi Annette Bening, a câștigat premiul Asociației Criticilor de Film din Los Angeles în 1991, fiind considerat cel mai bun scenariu al anului.

Cu o carieră întinsă pe  mai bine de patru decenii, James Toback a mai regizat filme precum „Black and White” şi „The Pick-Up Artist”.

Un număr de 38 de femei îl acuză pe regizorul James Toback

Acum, aproape 40 de femei i-au intentat proces la New York, acuzându-l de abuz sexual, transmite The Associated Press. Acţiunea, depusă la Curtea Supremă a statului Manhattan, vine după ce luna trecută statul New York a instituit un termen de un an pentru ca oamenii să poată intenta procese pentru acuzaţii de agresiune sexuală. Chiar dacă acestea au avut loc cu zeci de ani în urmă, renunţând la prescrierea faptelor.

Regizorul a mai fost acuzat și în trecut

Primele acuzaţiile potrivit cărora James Toback ar fi comis abuzuri sexuale cu ani în urmă au ieşit la iveală la sfârşitul anului 2017. Acestea au fost semnalate  pe măsură ce mişcarea #metoo câştiga atenţie. În 2018, procurorii din Los Angeles au concluzionat că termenele de prescripţie pentru faptele reclamate au expirat în cinci dintre cazuri. Ei nu au mai formulat acuzaţii penale împotriva lui Toback, în timp ce acesta a negat acuzaţiile aduse împotriva sa.

În procesul intentat zilele acestea, apar 38 de femei abuzate de celebrul regizor, de-a lungul timpului. Acesta s-ar fi comportat ca un veritabil prădător sexual.

Un număr de 15 dintre femei sunt menţionate ca reclamante în procesul din New York, în timp ce alte 23 sunt anonimizate și enumerate ca „Jane Doe”. Pe lângă Toback, Clubul Harvard din New York este, de asemenea, acționat în judecată. Asta, deoarece unele dintre femei susțin că au fost abuzate acolo.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre