Nou scandal #metoo. Actor celebru, acuzat de zeci de femei. A recunoscut cum a abuzat-o pe una din ele

Nou scandal #metoo. Actor celebru, acuzat de zeci de femei. A recunoscut cum a abuzat-o pe una din ele
Una e să te lași dus de val și alta e abuzul. Lecția aceasta o învață un actor celebru. E acuzat de zeci de femei.

Cel mai nou scandal din sfera #metoo îl are protagonist pe celebrul actor Cuba Gooding Jr.. Actorul se alătură unei liste de vedete de cinema sau din muzică care au căzut în dizgraţie sau au fost condamnate în urma mişcării #metoo, între care producătorul de la Hollywood Harvey Weinstein, condamnat la 23 de ani de închisoare, sau cântăreţul R&B R. Kelly, găsit vinovat de crearea unui adevărat „sistem” de exploatare sexuală a unor femei, chiar minore.

S-a înțeles cu victima în instanță

Actorul american Cuba Gooding Jr. a recunoscut că a sărutat cu forţa o chelneriţă, a declarat miercuri avocatul sau. Declarația vine în contextul unui proces deschis la un tribunal din New York, unde, în final, victima și agresorul au căzut la o înțelegere.


Starul din Jerry Maguire, care e şi câştigător al unui premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar în 1997, acum în vârstă de 54 de ani a fost acuzat de peste 20 de femei de agresiuni sexuale comise de-a lungul a două decenii. Trei dintre ele l-au și acționat în judecată. Cea mai gravă acuzație vine din partea unei femei care l-a acuzat de viol, în procesul pe care i l-a intentat la Tribunalul din Manhattan în 2020.

Acvocata victimei spune să nu va abandona procesul

Avocatul actorului, Frank Rothman, a declarat pentru AFP că Gooding Jr. a acceptat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru una dintre acuzaţii. „El a recunoscut că a sărutat o chelneriţă fără acordul ei. Toate celelalte acuzaţii au fost respinse”, a spus avocatul. Acesta a precizat și ce se va întâmpla cu celebrul actor în continuare: „În şase luni, dacă va sta departe de alte probleme, această acuzaţie va fi retrasă şi nu va avea cazier judiciar la sfârşitul întregului proces.

Avocata Gloria Allred, care o reprezintă pe femeia implicată în procesul civil, a declarat că cererile de a le permite altor presupuse victime să depună mărturie în dosar – pe motiv că au fost subiectul unui comportament similar – au fost respinse de judecător.

Ea a dat asigurări că firma ei va „continua cazul în civil împotriva lui Cuba Gooding Jr. la tribunalul federal din New York, în numele clientei noastre curajoase”, adăugând că speră „la un rezultat corect în cadrul acestei plângeri”.

Cuba Gooding Jr. a devenit cunoscut după rolul din Boyz’n the Hood (1991), înainte de Jerry Maguire. El l-a interpretat recent pe O.J. Simpson în miniseria American Crime Story.

Sursa foto: Instagram