Extravaganta Cher, despre momentul în care a primit Oscarul

Extravaganta Cher, despre momentul în care a primit Oscarul
Legenda hollywoodiană ocupă un spațiu important în cultura pop, la vârsta de 75 de ani. Sigur, există mulți alți cântăreți celebri. Dar câți dintre aceștia pot pretinde că au rămas relevanți timp de șase decenii?

Talentul, versatilitatea și capacitatea lui Cher de a scoate unele dintre cele mai bizare ținute purtate vreodată de o celebritate au ținut-o în centrul atenției și au inspirat generații de interpreți. Săriturile în carieră de la muzician la prezentatoare de spectacole, la actriță câștigătoare de premii Oscar rămân impresionante. 

Capacitatea lui Cher de a atrage atenția în orice formă este ceea ce o face să fie așa grozavă. Când este pe scenă, uimește publicul fie că interpretează una dintre melodiile ei, fie prin ținuta ei fascinantă.

Ținutele fabuloase realizate de Cher

Născută cu numele Cherilyn Sarkisian în El Centro, California, călătoria ei prin viață este o poveste, o transformare continuă.

Când a apărut pe scenă cu soțul Sonny Bono la începutul anilor 1960, ea a dat naștere stilului din următoarea perioadă. Cu părul ei lung și negru și talentul de a elimina tendințele psihedelice din anii ‘60, Cher s-ar fi remarcat de una singură, dar aspectul ei a prins viață când era cot la cot cu Bono. 

După ce l-a cunoscut pe Bob Mackie în timp ce participa la The Carol Burnett Show, Cher și-a demonstrat talentul pentru stilizarea de costume. Un singur episod putea conține până la 20 de ținute diferite, iar Mackie a profitat de ocazie pentru a împărtăși moda fantastică cu publicul american. 

American pop singer and actress Cher brushing her hair, circa 1968. (Photo by Silver Screen Collection/Getty Images)

Cine, în afară de Cher, ar distra audiența în bluze cu halter sau cu pene și paiete? În fiecare săptămână, ea și Mackie mergeau prin culise din ce în ce mai îndrăznețe.

Cher s-a reinventat pe parcursul carierei

Platforma unei emisiuni de televiziune de succes și o mulțime de hituri pop au făcut din Cher un nume cunoscut, dar ea a căutat să-și extindă arta până în anii ‘80. Cu toate că era pasionată de fashion, muzica a fost întotdeauna pe primul loc. 

În 1982, Cher a început să apară în drame de înaltă calitate, cum ar fi Silkwood și Mask, iar publicul care a crescut cu personalitatea ei de televiziune trebuia să se adapteze. Reinvenția nu ar fi avut succes dacă Cher nu ar fi fost o actriță pricepută. 

Garderoba ei de jachete de piele, rochii și blugi a fost o mișcare către un stil mai simplu, unul care se conecta la estetica rock n’roll din perioada respectivă.

Premiul Oscar

Moda simplă este drăguță, dar când a venit momentul în care a câștigat Oscarul pentru Moonstruck în 1986, Cher nu s-a oprit. Ajungând la ceremonie într-un top, o fustă și coafată cu pene personalizate Mackie, ea a prezentat unul dintre cele mai memorabile look-uri de la Oscar. 

O ieșire extravagantă într-o perioadă în care se aștepta ca actrițele să-și păstreze costumele. Și-a ridicat premiul spunând în glumă mulțimii că a primit manualul despre cum să se îmbrace ca o actriță serioasă.

Nerespectarea regulilor face parte din farmecul ei. Până în ziua de azi, ea continuă să îmbrace look-uri care îi încântă pe fanii săi. La 75 de ani, poartă jachete de piele Rick Owens și rochii încărcate cu paiete. Cher rămâne o un icon în fashion. 

Tudor Arghezi a vândut cireşe pentru a supravieţui şi a scris pe hârtie igienică

Recomandarile noastre