Familia regală a devenit mai mare. Elisabeta II e din nou străbunică

Familia regală a devenit mai mare. Elisabeta II e din nou străbunică
Regina Marii Britanii e una din suveranele fericite. Se poate considera o femeie împlinită și în familie. E mamă, bunică, și, deja de câteva ori, străbunică. Noaptea trecută s-a mai adăugat un astfel  de rol.

Familia regală a devenit mai mare, noaptea trecută. Toată lumea a așteptat momentul cu sufletul la gură. S-a născut un nou prinț. Prințesa Eugenia, nepoata Reginei Elisabeta a II-a, a născut ieri noapte un băiețel perfect sănătos. Bebelușul este primul ei copil, iar ea și soțul său, Jack Brooksbank sunt extrem de bucuroși.

Băiețelul născut de prințesa Eugenia a Marii Britanii este al 9-lea strănepot al Reginei Elisabeta II. El este al 11-lea în succesiunea la tron. Bebelușul s-a născut la Spitalul Portland din centrul Londrei. Părinții prințesei, ducele și ducesa de York, dar și Regina Elisabeta a II-a au fost primele persoane care au aflat vestea cea mare. Cu toții au fost deosebit de încântați.

Prințesa Eugenia a devenit mamă pentru prima oară

În momentul nașterii, consortul prințesei a asistat venirea pe lume a primului lor copil, potrivit BBC. Un representant al Palatului Regal a anunțat că atât proaspăta mămică, dar și bebelușul sunt într-o stare excelentă. Și prințesa a făcut un anunț pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie)

Imediat după aflarea veștii, Prințul de Wales și ducesa de Cornwall au postat pe Twitter mesaje de felicitare pentru cei mai noi părinți din sânul familiei regale.

Prințesa Eugenia, în vârstă de 30 de ani, și soțul ei, Jack Brooksbank, în vârstă de 34 de ani, s-au căsătorit în octombrie 2018 la Capela St. George din Windsor. La nunta lor au participat inclusiv Regina Elisabeta și Prințul Philip. Ceremonia a fost una fastuasă, cu peste 850 de invitați. Printre invitați s-au numărat o serie de celebrități. De exemplu, modelul Cara Delevigne și cântărețul Robbie Williams.

Cine e Prințesa Eugenia

Prințesa Eugenia este a treia nepoată a Reginei Elisabeta II.  Ea s-a născut pe 23 martie 1990. Numele său complet este Eugenia Victoria Elena. Ea este a 10-a pe linia de succesiune la tron. Ea are o soră mai mare, Prințesa Beatrice.

Părinții Eugeniei sunt Prințul Andrew, ducele de York, și Sarah Ferguson. Prințul Andrew este al treilea copil al Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip. Prințul Andrew și Sarah Ferguson s-au căsătorit în iulie 1986. După nașterea celor două fiice ale sale, cei doi au divorțat în 1996, dar au rămas foarte apropiați.

A absolvit Universitatea Newcastle în 2013 și e licențiață în istoria artelor și literatură britanică. Ulterior, a stat doi ani în New York, muncind la Paddle8, o casă de licitații. În prezent e directoarea galeriei de artă Hauser & Wirth din Londra.

Sursa foto: Instagram