Fantomele din cel mai bântuit restaurant din lume. Localul este construit într-o grotă

Fantomele din cel mai bântuit restaurant din lume. Localul este construit într-o grotă
Pe costa de est a Marii Britanii se află un restaurant construit într-o grotă. Turiștii vin aici să facă plajă în fața localului, apoi să ”prindă” țipetele fantomelor. De Halloween, localul este plin.

Grota Marsden este un loc aparte și are o poveste teribilă. Se spune că aici își ascundeau marfa contrabandiștii. Un miner și-a făcut aici casă când a rămas fără locuință. A folosit explozivi pentru a  face o gaură în stâncă. Doar că acolo mai locuia cineva. O fantomă. Acum, locul este considerat printre cele mai bântuite locații din lume.

Un proprietar local din Whitburn a cumpărat Grota și a transformat-o într-un conac de cincisprezece camere, numindu-l „The Marsden Grotto”.

Fantomele din cel mai bântuit restaurant din lume. Localul este construit într-o grotă

Fantomele din grotă fascinează o mulțime de oameni dornici de experiențe paranormale. Sunt multe mărturii despre țipetele unui bărbat și despre împușcături care se aud aici, în noapte.

Grota Marsden se află în umbra renumitei roci Marsden de pe coasta South Shields, în nord-estul Marii Britanii.

Are o istorie care o leagă de contrabandiști și urmăritorii acestora. Grota a fost formată în 1782 de un miner local pe nume Jack Bates. Nu mai lucra și nu avea unde să locuiască. A găsit locul acesta departe de lume. A folosit explozivi pentru a face o gaură în stâncă.

Din acea zi, locul a devenit cunoscut în zonă ca „Jack The Blaster”. Jack și soția sa Jesse au locuit în Grotă pentru următorii 10 ani. Pentru că veneau turiști pe plaja din fața grotei, ei au pus pe roate o mică afacere. Făceau ceai pentru cei care veneau să facă baie în mare. Veneau tot mai mulți pentru că auziseră vestea că aici se aude o voce de bărbat care strigă pentru că este torturat.

După ce Jack a murit, grota a fost abandonată până în 1826. Peter Allen, un proprietar local din Whitburn, a cumpărat Grota și a transformat-o într-un conac de cincisprezece camere, numindu-l „The Tom ‘O’ Shanter”, schimbându-și ulterior numele în „The Marsden Grotto”.

Poveștile sunt pline de contrabandiști

Locul a avut un succes instantaneu cu toate categoriile sociale. Poveștile sunt pline de contrabandiști, inclusiv un contrabandist torturat și spânzurat acolo unde scările duc până la nivelul solului.

Dar cea mai faimoasă poveste este despre un tânăr contrabandist la mijlocul anilor 1840, care s-a împrietenit cu un ofițer sub acoperire. Ofițerul și-a folosit prietenia pentru a afla totul despre munca tânărului și într-o seară l-a arestat. A izbucnit o luptă, iar contrabandistul a fost împușcat mortal pe plaja de dedesubt. Peter Allen, care a asistat la întregul eveniment, a luat butoiul cu băutură de contrabandă al  tânărului John the Jibbler și l-a golit pe podea și a blestemat. „Nimeni să nu bea din acest butoi din această zi înainte, ca să nu fie blestemat”. Apoi a pus cuie în perete. Din păcate, butoiul a fost pierdut în ultima vreme, dar o replică atârnă în continuare pe pereți.

Din ziua în care Jack The Blaster a creat The Grotto, au existat mulți proprietari, inclusiv lanțuri hoteliere naționale. Astăzi este încă deschis ca bar și restaurant cu licență completă ți e considerat cel mai bântuit din lume.

Activitate paranormală în grotă

S-au făcut rapoarte despre un bărbat reperat în partea de jos a scărilor care ducea pe stâncă, iar țipetele lui pot fi auzite noaptea târziu. Se crede că acesta este un contrabandist care a fost torturat și ucis. Martorii spun că se aude cum este izbit de pereții grotei.  Au fost semnalate focuri de armă pe plajă când nimeni nu se află în apropiere.

Se crede că acest lucru este legat de povestea de mai sus. Grota este plină de rapoarte de activitate, de la fenomene sonore la activități poltergeist. Biroul managerului este lovit de … nimeni. Lanțurile se aud zgomotos în zona barului. Ușa pivniței se închide singură.

Imaginile video reale au fost realizate din urme care apar pe podeaua de lemn și nu pot fi curățate. Celebre înregistrări TV au fost lansate dintr-un aparat observat în restaurant.