Zoe Ball, personalitatea TV care are cel mai mare salariu la BBC, cere reducerea salariului, deoarece se simte „incomodă” cu creșterea salariului de 1 milion de lire sterline. Gazda emisiunii Radio 2 va începe negocierile cu Beeb „în următoarele săptămâni” înainte de a semna un nou acord care va începe în luna ianuarie 2021.

Dacă solicitarea i se va accepta, înseamnă că vedeta de 49 de ani intenționează să scadă în clasamentul salariilor, sub Gary Lineker, gazda de 59 de ani a unei emisiuni, în ciuda faptului că și acesta a solicitat o reducere salarială de 400.000 de lire sterline.

Fostul forbalist Gary Lineker a fost, anul trecut, cel mai bine plătit din trust, cu 1,75 de milioane de lire sterline. El era urmat de Chris Evans, prezentator care a plecat în decembrie 2018 la Virginia Radio, înlocuit de Zoe Ball, şi de Graham Norton, plătiți cu 610.000 de lire sterline.

Fostul atacant al Angliei a fost și cel mai mare câștigător al Beeb în exercițiul financiar 2019/20 cu 1,75 milioane de lire sterline, dar de atunci a semnat un acord pentru mai puțin.

Zoe Ball a devenit cea mai bine plătită din trust, dar e gata să renunțe

Zoe, fosta soție a DJ-ului Fatboy Slim, a preluat anul trecut apreciatul slot Radio 2 de la Chris Evans. De asemenea, ea găzduiește Strictly spin-off It Takes Two.

O sursă din cadrul BBC a declarat pentru The Sun: „Zoe a primit o creștere salarială foarte mare atunci când a preluat slujba, deoarece înlocuia un bărbat cu un salariu mare într-un loc de muncă de profil. A fost întotdeauna recunoscătoare pentru salariul pe care îl câștigă și lucrează foarte mult, trezindu-se zilnic la 4 dimineața și făcând ture lungi. Dar în climatul actual și în timpul unei pandemii, ea s-a simțit din ce în ce mai incomodă în ceea ce privește cât câștigă, așa că a solicitat reducerea salarială”.

Zoe e noul număr 1 în raportul anual de remunerare  al BBC – în care corporația publică salariile talentelor care fac emisiuni în direct și care câștigă peste 150.000 de lire sterline lunar.

Ea calcă pe urmele gazdei Match Of the Day, Gary Lineker, care cerut de asemenea  reducere salarială de 400.000 de lire sterline. Și alți bărbați de renume printre cei mai mari câștigători ai corporației care au primit o reducere a salariilor includ prezentatorul Huw Edwards, care și-a redus veniturile acum cu 470.000 de lire sterline.

Numărul femeilor din primele zece plătite a crescut acum de la șase la șapte, prezentatoarea Fiona Bruce obținând o creștere a salariului de aproape 200.000 de lire sterline.  Amintim că plata anuală a lui Zoe a crescut de la 370.000 de lire sterline anul trecut, la 1.36 milioane de lire sterline, adică o sumă de nouă ori mai mare decât salariul primului ministru.

Sursa foto: Instagram

WTA a anunțat clasamentul oficial. Cum stau Halep și celelalte românce

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp