Fashion alert: se poartă culotte. Cum să combini pantalonii la modă în vara 2022

Fashion alert: se poartă culotte. Cum să combini pantalonii la modă în vara 2022
Pantalonul culotte este o piesă vestimentară fascinantă. Istoria sa nu ne duce doar la curțile regale de la sfârșitul secolului al XVII-lea, pantalonii lați sunt și foarte versatili  care ne însoțește atât iarna, cât și vara. Iar vara aceasta sunt piesa cea mai la modă.

Pantalonul culotte nu este doar confortabil de purtat, ci și elegant. Vogue.com dezvăluie cum să combinați cel mai bine pantalonii. Aceștia pot fi combinați în mod deosebit de lejer în această vară.

Ce sunt pantalonii culotte

Culotte este un articol de îmbrăcăminte purtat pe jumătatea inferioară a corpului. Termenul vine din franceză și înseamnă (o pereche de) chiloți, pantaloni, chiloți, pantaloni, pantaloni scurți.

Pantalonul culotte a fost la origine până la genunchi, purtat în mod obișnuit de domnii din clasele superioare europene de la sfârșitul Evului Mediu sau Renașterii până la începutul secolului al XIX-lea. În timpul Revoluției franceze din 1789-1799, revoluționarii din clasa muncitoare erau cunoscuți sub numele de „sans-culottes” – literal, „fără culottes” – un nume derivat din respingerea de către aceștia a îmbrăcămintei aristocratice. În Statele Unite, primii cinci președinți, de la George Washington până la James Monroe, au purtat pantaloni culotte.

În prezent, termenul definește pantaloni ce coboară mai mult peste coapse, dar nu ajung la glezne, și care au lărgime sau lejeritate, amintind de forma literei A.

Pantalonul culotte poate fi purtat cu absolut orice

Trendul culotte poate fi văzut din nou pe marile podiumuri ale lumii și, fără îndoială, s-a impus ca un clasic al modei.  La prima vedere, culotte-ul poate părea o provocare de styling, dar își desfășoară marele potențial dacă îl combini cu pricepere.  În general, pantalonii  sunt versatili și pot fi purtați atât cu adidași cât și cu sandale sau cizme.  Deci nu există limite pentru imaginația ta când vine vorba de styling!

Combinarea este mai ușoară dacă alegi un top sau o jachetă în același ton.  Rezultatul este un aspect monocrom clasic, care este o alternativă la costumul tradițional din două piese, la fel de adecvat pentru birou, dar puțin mai interesant.

Vara, cel mai bine este să alegi pantaloni din pânză. Așa numitul culotte aeris este confortabil de purtat în zilele caniculare și oferă ținutei o notă șic și casual pe care pantalonii scurți simpli din denim nu o pot oferi.  Combinați cu o vestă de in sau un tricou simplu, decupat, din bumbac alb, oferă o ținută de vară confortabilă, care poate fi îmbunătățită și completată cu sandale cu toc și o geantă din piele sau răchită.

Un lucru este cert, pantalonul culotte este un must-have pentru zilele caniculare din acest an și merită să investești într-o variantă clasică, de calitate.  Având în vedere istoria de secole a acestor pantaloni, putem fi aproape siguri că nu se vor demoda în anii următori.

Sursa foto: Instagram