Fauci ne bagă iar in sperieți!

Fauci ne bagă iar in sperieți!
Imunologul american Anthony Fauci a lansat un nou semnal de alarmă. Toată lumea trebuie să știe ce urmează, nu va fi ușor deloc.

Imunologul american Anthony Fauci crede că de acum înainte va urma cea mai grea perioada a pandemiei. El a declarata la CNN că am putea asista la o creștere rapidă a numărului de cazuri de COVID-19, post-sezonieră, după Crăciun și Anul Nou.

„Motivul pentru care sunt îngrijorat, şi care îi îngrijorează şi pe colegii mei din domeniul sănătăţii publice, este că am putea foarte probabil să asistăm la o creştere rapidă postsezonieră – mă refer la Crăciun şi Anul Nou – şi, aşa cum am descris-o, la o creştere după o altă creştere. Dacă te uiți la grafice, evoluția cazurilor cu care ne-am confruntat pe final de toamnă şi ceea ce urma să fie începutul iernii este cu adevărat îngrijorătoare”, a mai declarat Fauci.

Precizările  lui Anthony Fauci vin după ce președintele american ales, Joe Biden, a spus recent că cele mai negre zile ale pandemiei vor urma. Statele Unite au raportat cel mai mare număr de cazuri – aproape 19 milioane și peste 330.000 de decese de la începutul pandemiei.

Cum se obține imunitatea de turmă

Fauci a declarat duminică pentru CNN că estimează că va trebui să se vaccineze un procent cuprins între 70% şi 85% din populaţie pentru obţinerea imunităţii de turmă. Conceptul de imunitate de turmă, denumit și imunitate comunitară, este destul de simplu. Atunci când un procent semnificativ al populației sau „a turmei” devine imună la virus, întreaga populație va avea un grad acceptabil de protecție.

Imunitatea poate apărea prin imunitatea naturală împotriva infecției și a recuperării personale sau prin vaccinare. Odată ce o populație atinge imunitatea de turmă, probabilitatea răspândirii de la persoană la persoană devine foarte scăzută.

Sursa foto: Instagram

Descoperirea momentului! S-a găsit medicamentul care vindecă COVID-19 rapid