Femei care au schimbat istoria, dar au fost uitate. Inventatoarea scutecelor rezistente la apă

Femei care au schimbat istoria, dar au fost uitate. Inventatoarea scutecelor rezistente la apă
În spatele lucrurilor pe care le folosim în mod curent acum, exista oameni talentați care le-au descoperit. Femei care au schimbat istoria, dar au fost uitate sunt multe. Printre ele, inventatoarea scutecelor rezistente la apă.

Aproape 5 miliarde de oameni dețin un computer, dar ceea ce este posibil să nu știți este că există 6 femei în spatele creării primului. Din păcate, ca aceste 6 femei, inventatoarele de sex feminin sunt adesea trecute cu vederea în istorie. Multe dintre articolele noastre zilnice de uz casnic au fost inventate de femei, de la placa de păr la scutece, dar nici măcar nu o știm. Femei care au schimbat istoria, dar au fost uitate. 

Alice Ball, cea care a vindecat lepra 

Acestă tânără chimistă a găsit tratamentul pentru lepră prin injectarea petrolului ChaulmoGo în pacienții ei. Acest lucru a dus la eliberarea unor persoane din coloniile de leproși. Din păcate, nu a văzut niciodată impactul pe care l-a avut munca ei. În 1916, Alice a murit brusc de o boală la vârsta de 24 de ani.

După moartea ei, președintele universității de care aparținea și-a continuat cercetarea și a luat tot creditul, deoarece acum este adesea amintit ca persoana care a vindecat prima dată lepră.

Primul ginecolog din lume. Trotula din Salerno

Acest doctor de sex feminin din secolul al XI-lea a locuit în Italia și a scris mai multe texte despre condițiile de sănătate și boli. Munca ei a fost extrem de importantă. Cu toate acestea, mulți oameni au susținut că totul a fost publicat de un bărbat. Unii chiar au sugerat că lucrările ei au fost scrise de mai mulți oameni și că nu a existat niciodată. Toate acestea doar pentru că era un doctor de sex feminin.

Femei care au schimbat istoria. Marion Donovan, inventatoarea scutecelor rezistente la apă 

Această mamă ingenioasă a venit cu ideea scutecelor impermeabile, obținându-și patentul în 1951. Scutecele au fost o mare lovitură la acea vreme. Însă când a inventat o versiune de unică folosință, toți producătorii au refuzat noul design. Cu toate acestea, în 1961, Victor Mills a fondat compania, pampers. El a reușit să producă scutece de unică folosință, iar Marion a fost uitată mult timp. 

Primul computer electric 

Computerul ENIAC a fost primul calculator electronic și a fost construit între 1943 și 1945. 6 femei au dat viață calculatorului: Kay McNulty, Betty Jennings, Betty Snyder, Marlyn Wescoff, Fran Bilas și Ruth Lichterman. În ciuda acestui fapt, John Muchly este foarte adesea creditat pentru invenția calculatorului. 

Foto: Facebook

Când se va împăca prințul Harry cu tatăl său, prințul moștenitor Charles

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp