Femeia numită ministru al Dezvoltării, cercetată pentru mai multe fapte de agresiune sexuală. Scandal uriaș în Franța

Femeia numită ministru al Dezvoltării, cercetată pentru mai multe fapte de agresiune sexuală. Scandal uriaș în Franța
O grecoaică numită ministru în guvernul lui Emmanuel Macron, a ajuns anchetată pentru viol, la mijloc fiind vorba de  mai multe fapte de acest fel.

Originară din Grecia, Chrysoula Zacharopoulou e fost europarlamentar. Ea a intrat în guvernul francez în data de 20 mai, înainte de alegerile de duminica trecută, în urma cărora președintele Macron a pierdut majoritatea parlamentară. Dar, alături de premierul Elisabeth Borne, Zacharopoulou este considerată una dintre cele mai puternice femei-politician din guvernul lui Emmanuel Macron.

Chrysoula Zacharopoulou, acuzată la 5 zile după ce a fost numită ministru

Daily Mail relatează că este vorba despre ministrul Dezvoltării, Francofoniei și Parteneriatelor Internaționale, Chrysoula Zacharopoulou (foto), în vârstă de 46 de ani, și că aceasta ar fi violat două femei. În acest sens există două plângeri la poliție. Numele victimelor nu pot fi momentan dezvăluite din rațiuni legale, însă nu există niciun dubiu: femeile o acuză de viol pe Zacharopoulou.

Reclamațiile urmează unei serii de scandaluri de natură sexuală cu care s-a confruntat administrația Macron. Președintele Franței chiar a fost  criticat cu privire la atitudinea „prea relaxată” față de astfel de acuzații aduse miniștrilor săi.

O sursă de la Parchetul din Paris a declarat, pentru sursa citată, cu privire la acuzațiile de viol aduse noului ministru al Dezvoltării, că acestea se referă la perioada în care Chrysoula Zacharopoulou a profesat ca medic ginecolog. „O anchetă a fost deschisă cu privire la două presupuse acte de viol, care ar fi fost comise în exercitarea atribuțiilor medicale ale persoanei suspecte”,  a menționat sursa judiciară.

Rămâne curios faptul că, având în vedere că presupusele fapte ilicite nu au fost comise acum, plângerile au fost depuse la scurt timp după numirea Chrysoulei Zacharopoulou în guvern. Prima plângere a fost depusă pe 25 mai. A doua plângere a fost depusă pe 16 iunie.

Alți miniștri ai președintelui Macron acuzați de infracțiuni sexuale

Daily Mail amintește, în context, și cazul lui Damien Abad, ministrul francez pentru Solidaritate și Persoane cu Handicap, care a fost acuzat de viol, tot  de două femei. Abad, în vârstă de 42 de ani, le-ar fi determinat pe acestea să întrețină relații sexuale neconsimțite cu el la sfârșitul lui anului 2010 și la începutul anului următor. Ministrul a negat acuzațiile, menționând că suferă de o afecțiune care-i afectează membrele și care nu i-ar permite, din punct de vedere fizic, să comită un viol.

În iulie 2020, ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a fost acuzat, de asemenea, de viol. Ulterior, dosarul deschis pe numele acestuia a fost clasat. În ambele cazuri, președintele francez Emmanuel Macron a decis să-i păstreze în funcție, spunând că nu există niciun motiv să concedieze demnitari din cauza unor acuzații nedovedite.

Sursa foto: Instagram, Adrian Pîclișan

Recomandarile noastre