Femeile pot mirosi, la propriu, bărbații căsătoriți! Amantele nu mai au scuză

Femeile pot mirosi, la propriu, bărbații căsătoriți! Amantele nu mai au scuză
Despre femei se spune că au simțiri aparte, dar rezultatele celui mai nou studiu, realizat în Australia, întrece orice așteptare.

Concret, s-a dovedit științific că femeile pot mirosi, la propriu, bărbații căsătoriți. Evident, și pe cei necăsătoriți. Cercetătorii australieni au publicat studiul în Frontiers in Psychology. Ei au demonstrat că femeile au o abilitate nebănuită, și anume, aceea de a mirosi și de a face diferența dintre bărbații căsătoriți și cei necăsătoriți. Acest lucru ar putea revoluționa medicina dar și modul de abordare al relațiilor de cuplu, în viitor.

Faptul că o femeie poate mirosi, la propriu, un bărbat disponibil, este un lucru remarcabil asupra căruia oamenii de știință au decis să se aplece și să cerceteze, pentru a înțelege mecanismele din spatele începutului unei relații. În mod normal, o femeie va fi mai atrasă de un bărbat singur, decât de unul aflat într-o relație.

Studiu: 82 de femei au mirosit tricouri transpirate

Grupul de cercetători australieni au parcurs un experiment în care au invitat 82 de femei heterosexuale, jumătate singure, jumătate cu parteneri. Acestora li s-au oferit fotografii tip buletin ale unor bărbați (89 la număr), precum și tricourile acestora în care indivizii au trebuit să transpire inițial.

Fiecare a primit câte șase. Trei de la bărbați singuri, respectiv trei de la bărbați care au partenere. Femeilor participante la cercetare li s-a cerut să selecteze fotografiile și tricourile în funcție de cât de atrăgător li se părea personajul din foto, precum și mirosul aferent.

Oamenii de știință au fost uimiți să constate reieșit că mai toate femeile, indiferent dacă sunt singure sau într-o relație, găsesc mirosul bărbaților singuri mai puternic și mai atrăgător decât al celor care sunt într-o relație. Una din explicații are legătură cu nivelul de testosteron și de feromonii eliminați în procesul transpirației de bărbații singuri. Cercetătorii au stabilit astfel că bărbații aflați într-o relație  nu mai emană atâta energie sexuală.

„Constatarea studiului actual este că fețele bărbaților singuri au fost evaluate semnificativ mai masculine decât fețele bărbaților parteneri este în concordanță cu cercetările anterioare care arată că nivelurile mai ridicate de testosteron sunt asociate cu un miros corporal mai intens”, au notat cercetătorii australieni în studiul publicat.

Recomandarile noastre