Ficăței de pui cu prune în bacon și curmale cu brânză de capră

Ficăței de pui cu prune în bacon și curmale cu brânză de capră
Ficățeii sunt tare gustoși și de efect, mai ales serviți cu delicioasele curmale cu brânză de capră.

Se încadrează perfect pe un platou cu aperitive, acești delicioși Ficăței de pui cu prune în bacon și curmale cu brânză de capră. Rețeta Ficăței de pui cu prune în bacon și curmale cu brânză de capră, este o rețetă dacică străveche, preparată de concurentul Adrian Bartoș în show-ul culinar Chefi la cuțite.

Ficăței de pui cu prune în bacon și curmale cu brânză de capră – Ingrediente

500 g ficat de pui

250-300 g bacon feliat subțire

200 g prune uscate

100 ml lapte

1 lingură ulei de măsline

sare și piper

16 curmale

150 g brânză de capră

1 cățel de usturoi

1 legătură de pătrunjel

sare si piper

Mod de preparare

Spălăm ficățeii și îi curățăm de pielițe. Îi punem în lapte și îi lăsăm o oră să se frăgezească. Luăm prunele uscate și le punem într-un bol cu apă călduță pentru o hidratare ușoară.

Scoatem ficățeii de pui din lapte și îi lăsăm la scurs. Presăram peste ei sare și piper. Până se scurg ficățeii, tăiem prunele hidratate în 2 jumătăți.

Luăm feliile de bacon și învelim în fiecare câte un ficățel și o jumătate de prună sub formă de rulou. Prindem rulourile cu scobitori să nu se desfacă.

Pregătim o tavă pentru cuptor, cu folie de aluminiu și așezăm în ea rulourile de ficăței cu prune în bacon. Încingem cuptorul la 180 de grade. Stropim cu puțin ulei de măsline rulourile de ficăței în bacon și dăm tava la cuptor până se rumenesc. Din 10 în 10 minute ne uităm la ficăței și-i stropim cu zeamă din tavă care se formează, că să nu se usuce.

Când s-au rumenit, scoatem ficateii din cuptor și îi așezăm pe un platou. Scoatem scobitorile care ne-au ajutat să ținem ruloul fără să se desfacă. Se pot servi cu orice garnitură.

Se mai pun în tavă și 2 prune ca să-și lase aroma prin zeamă, iar zeama lăsată în tavă o folosim stropind ficățeii pentru aromare si frăgezire. Se pregătesc și curmale cu brânză de capră. Se ia pătrunjelul se spală și se toacă mărunt. Usturoiul se dă pe răzătoare și se amestecă toate cu brânza de capră. Se adaugă sare și piper și se umplu curmalele cu amestecul rezultat.

Sursa: Chefi la cuțite