Păpușoi, cucuruz, tenchi sau oricum ați vrea să-i spuneți porumbului, rămâne un aliment din care se prepară mâncăruri delicioase.
Fiertură din porumb uscat, cel mai bun desert din copilărie. Trezește cele mai frumoase amintiri
Chiar dacă este un desert modest, o porție de fiertură din porumb uscat, dulce și asezonată cu puțină vanilie și scorțișoară, ne face viața mai frumoasă. Pentru a pregăti acest preparat culinar preferat de bunicii noștri, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g boabe de porumb uscat, un praf de sare, 100 g zahăr sau miere, extract de vanilie sau zahăr vanilat, puțină coajă rasă de lămâie sau portocală, un vârf de cuțit de scorțișoară, 50 g nucă măcinată.
Mod de preparare
Spălați bine porumbul și lăsați la înmuiat în apă, cel mai bine peste noapte. Spălați bine încă odată după ce s-a înmuiat, strecurați și puneți la fiert.
La 100g porumb se va folosi un litru de apă. Adăugați întotdeauna puțină sare când fierbeți, altfel porumbul nu va avea gust.
Porumbul va fierbe 3-4 ore, iar dacă veți că apa a scăzut foarte mult, mai completați. La final, boabele trebuie să fie moi. Dacă preferați varianta sărată, trebuie să scurgeți boabele și să adăugați puțin unt și sare. În varianta dulce, lăsați puțină apă peste porumb și adăugați zahăr și vanilie.
Mai lăsați apoi să scadă puțin și să se lege siropul. Aveți grijă să amestecați des ca să nu se prindă. Puneți apoi și coajă rasă de lămâie sau portocală. Minunatul desert se servește călduț și cu puțină zeamă lângă el. Dacă doriți să aibă un gust și mai bun, atunci puteți prăji puțină nucă pe care să o puneți peste boabele de porumb și scorțișoară. Este atât de bun acest desert, încât veți repeta rețeta ori de câte ori veți dori să vă reîntoarceți în vremea copilăriei.
Sursă foto: savori urbane
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook