Fiul Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur a invațat să scrie în doar două ore, la vârsta de trei ani

Fiul Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur a invațat să scrie în doar două ore, la vârsta de trei ani
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur sunt părinții a trei copii, doi naturali și unul adoptat, pe care îi cresc și îi educă așa cum știu ei mai bine. Cele două vedete au decis, încă de acum șapte ani, să nu își dea copiii la școală.

Dana Nălbaru are trei copii cărora se dedică zi după zi: Sofia (16 ani) și Kadri (7 ani și jumătate ani) sunt copiii ei naturali, din relația cu actorul Dragoș Bucur, iar Roxana (10 ani și jumătate) este fetița pe care cei doi au adoptat-o în urmă cu 6 ani. În 2016, fosta solistă de la Hi-Q a fost aspru judecată după ce a anunțat că fiica ei nu urmează cursurile niciunei școli din sistemul de stat sau privat, ci că ea învață acasă.

„Ne-am lovit de prejudecăți și știm că e abia începutul unui lung șir de provocări atât din partea societății cât și din partea necunoscutului care ne așteaptă. Dar nu ne temem. Suntem împreună, toți trei, în această decizie și e una asumată. Am retras-o pe Sofia de la școală. De tot. Am ales că ea să învețe în sistem homeschooling despre lucrurile care îi plac și fără constrângeri, fără competiții impuse, fără note sau calificative”, povestea, atunci, fosta cântăreață.

Kadri, fiul de 7 ani al Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur, are nevoi speciale

Ajunsă acum la 46 de ani, Dana Nălbaru s-a detașat de showbiz, pentru a se dedica vieții de familie. Este o mamă dedicată. Artista a renunțat la carieră pentru a-și crește și pentru a-și educa cei trei copii. Niciunul nu merge la școală, ea se ocupă intens de educația lor, însă Kadri are acum nevoie speciale.

Fosta solistă de la HI-Q a publicat pe Instagram un anunț legat de nevoile lui Kadri, băiețelul de 7 ani pe care îl are cu actorul Dragoș Bucur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dana nalbaru (@dananalbaru)

Băiatul e genial, și asta nu e o figură de stil. Deși are doar vârsta unui copil de clasa I, mama se vede nevoită să îi cate meditator la chimie și la fizică, materii care în mod normal sunt predate copiilor de gimnaziu.

„Kadri, 7 ani jumate, caută profesor de chimie și/sau fizică pentru meditații practice. Rog mesaje în privat. Mulțumesc”, a scris Dana pe Instagram. În primăvara anului trecut, Dana Nălbaru descria evoluția cu adevărat spectaculoasă a fiului ei.

Fiul celor două vedete a învățat alfabetul la 3 ani

„La trei ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La șase ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită.

Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere. Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul.

Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, se a relatat Dana Nălbaru.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre