Floare de colț în farfurie. E cel mai fin desert pe care l-ați consumat. Iată rețeta

Floare de colț în farfurie. E cel mai fin desert pe care l-ați consumat. Iată rețeta
Potrivit legendei, floarea de colț s-ar fi născut în Paradis, dintr-un fulg de lână de miel. Iată o rețeta extraordinară care vă va face viața dulce.

Învăluită în mister, floarea de colț e iubită de toată lumea. La fel și o rețetă extraordinară și delicată ca și floarea în sine.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti cea mai delicioasă floare de colț, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 ouă, 4 linguri cu făină, 3 linguri cu cacao, 6 linguri cu zahar, 1 plic de praf de copt, un praf de sare.

Pentru bezea aveți nevoie de 4 albușuri, 6 linguri cu zahăr, 120 g cocos. Pentru cremă vă mai sunt necesare 4 gălbenușuri, 5 linguri cu zahăr, 40 g amidon alimentar, 300 ml lapte, esență de vanilie, 200 g unt (80%), 1 compot ananas, 200 ml frișcă lichidă, 50 g ciocolată albă pentru decor.

Mod de preparare

Luați un castron mai adânc și mixați albușurile cu praful de sare, apoi adăugați zahărul, gălbenușurile, apoi făina care în prealabil va fi amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Omogenizați bine cu o lingură și întindeți compoziția într-o tavă care va fi tapetată cu hârtie de copt. Se va coace la 180 grade Celsius, în jur de un sfert de oră. Întindeți apoi bezeaua peste blat și mai lăsați la copt încă un sfert de oră.

Floare de colț, un desert delicios

Cum se pregătește bezeaua

Mixați albușurile sub formă de spumă, adăugați zahărul și mai mixați până când se topește și se obține o bezea tare. Puneți cocosul și amestecați bine folosind o lingură. Întindeți peste blatul copt și mai coaceți încă un sfert de oră.

Cum se prepară crema

Bateți bine gălbenușurile cu zahărul, iar peste acestea adăugați amidonul care va fi în prealabil dizolvat în laptele rece. Puneți cratița la foc mic și aveți grijă să amestecați din când în când, până se va îngroșa. Luați apoi de pe foc și adăugați esența de vanilie. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se răcească.

Untul lăsați la temperatura camerei se mixează și se adaugă câte o lingură din crema răcită. Lăsați ananasul la scurs și tăiați bucățele, apoi amestecați cu crema. Întindeți peste bezeaua rece de cocos. Mixați frișca spumă și întindeți peste cremă, iar deasupra radeți ciocolată albă. Introduceți prăjitura la frigider pentru minim două ore.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre