Florin Călinescu a dat viața de oraș pe porci

Florin Călinescu a dat viața de oraș pe porci
Ajuns la o vârstă în care cântărește altfel lucrurile esențiale, Florin Călinescu a ales să își schimbe radical viața. Vedeta „de oraș” a părăsit Capitala pentru a trăi într-un fel aparte. Detaliile retragerii juratului de la „Românii au talent” sunt foarte interesante.

Florin Călinescu a decis să închidă restaurantul pe care îl deținea în București și a plecat din oraș. El s-a retras în casa sa de la țară, pe care o deține, de altfel, din totdeauna. El s-a născut în Timişoara, dar părinţii săi sunt de loc din judeţul Argeş. Astfel, actorul a decis să se mute în perioadele în care nu are filmări în casa părintească din comuna Băbana, județul Argeș, care a devenit pentru celebrul actor și om de televiziune o fermă în toată regula.

Retras la țară, juratul de la Românii au talent duce acolo o viață cu totul diferită față de cea din Capitală. Actorul se ocupă de treburile gospodărești, având în grijă tot felul de animale. Are scroafă cu purcei, găini, bibilici, câini, inclusiv grădină. O adevărată fermă.

Ferma lui Călinescu cu zeci de animale

„În comuna Băbana s-a născut tata şi aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei. Ocupat cu viaţa la ţară, am mai slăbit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele. Cu trecerea vremii, mă gândesc la multe lucruri din copilărie. De exemplu, de ce nu mai e zăpadă şi loc de săniuş.

Noi ne dădeam cu sania aproape de casă şi aveam grijă doar să nu treacă vreo maşină. Şi nici nu prea treceau maşini pe atunci. Acum, pentru a merge la zăpadă, eşti nevoit să pleci la munte sau undeva departe de casă. Nu mai există poveşti la bradul de Crăciun. Poate din cauza schimbărilor climatice. Mai vedeţi copii care se joacă, de dimineaţă până seară, până la leşin, «Lapte gros» sau «Leapşa»?! Acum bucuria e un laptop, o tabletă”, a povestit Florin Călinescu pentru Viva!.

A avut toate bolile copilăriei

Actorul îşi aminteşte că viața la țară, în copilărie, era destul de departe de regulile de igienă intens repetate azi. El a mărturisit reporterilor cum a luat de la ţară „toate nenorocirile posibile, pe care azi copiii nu le mai au: păduchi, oxiuri, limbrici, tenie. Cine să se spele pe mâini sau să nu ia de pe jos ce cădea.

Dimineaţa, străbunicul ne urca în căruţă şi du-te la pădure, la porumb, la prune, unde avea familia treabă. Străbunicii mei au murit fără să ştie ce sunt ăia bani şi ce e ăla spital. Cam tot ce aveau nevoie făceau în casă, de lână, de cânepă, de in, de piele, de lemn, de lut. Mai veneau ţigani de la care luau un ceaun sau o pălărie. Iar farmacia era în spatele casei, se ducea bătrâna prin pădure, pe câmp”.

Este unul dintre cei mai bogați actori

Florin Călinescu a reușit să strângă bani, case și terenuri, de-a lungul carierei sale impresionante. El este, în acest moment, unul dintre cei mai bogați actori din România.

Actorul în vârstă de 64 de ani și-a făcut publică declarația de avere lunile trecute, ca urmare a candidaturii la Primăria Capitalei din partea Partidului Verde.

Vedeta de televiziune este președintele Partidului Verde și, din această postură, din casa sa de la țară face live-uri dese pe pagina sa de Facebook. Tot acolo se laudă și cu purceii pe care îi are în ogradă.

Conform declarației de avere, Florin Călinescu are trei locuințe și 62.000 de euro în conturi, dar deține și două terenuri, unul în Argeș, de 1,8 hectare, și o casă de vacanță în Brașov. De asemenea, în București, Florin Călinescu deține două apartamente.

Sursa foto: Facebook, Instagram

Exclusiv. Cum l-a ajutat bona româncă pe fiul jumătate egiptean al lui Ion Țiriac