Pandemia de coronavirus pare că nu se mai termină. Recent, numărul cazurilor noi a înregistrat o creștere seminificativă. În timp ce pe o parte se încearcă vaccinarea cât mai rapidă a populației, pe partea cealaltă autoritățile continuă să-și dea cu stângul în dreptul la fiecare pas. Cea mai nouă măsură de a ține sub control numărul de cazuri noi de coronavirus a fost anunțată zilele trecute.
Aceasta constă în interzicerea circulației după ora 22:00, adică cu o oră mai devreme decât era înainte. În timp ce părerile pe internet sunt împărțite, iar unii spun că o oră nu face diferența, rămâne totuși întrebarea: de ce au crescut brusc cazurile? Florin Cîțu a rezolvat-o categoric, într-o intervenție la B1 TV.
Florin Cîțu a rezolvat-o: e de la ski, nicidecum de la școală
Conform premierului, toată problema ar fi pornit de la excursiile românilor la ski din ultima perioadă. Nicidecum de la începerea școlii, care a provocat o adevărată discuție în societatea românească. „Ştim de ce cresc aceste cazuri. România a fost ţara care a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puţine ţări şi-au permis acest lucru, acest lux şi acum, e adevărat, oamenii nu au respectat în totalitate regulile. Dacă acolo ar fi respectat regulile, n-am fi fost nevoiţi să luăm şi măsurile din perioada următoare. Dar am demonstrat ceva, că am deschis şcolile şi nu de acolo vine problema şi nu de acolo a crescut numărul de infectări”, a subliniat prim-ministrul.
Cîțu a tranșat și problema deschiderii școlilor. Acesta a subliniat că are o atitudine pozitivă și că nu există focare în școli. „Întotdeauna vreau să văd partea plină a paharului, dar pentru că nu avem cealaltă parte, nu există focare în şcolile din România”.
Reamintim că măsurile de care vorbește domnul premier în declarație se referă la interzicerea circulației cu o oră mai devreme, începând cu ora 22:00, dar și limitarea capacității de cazare din pensiuni și hoteluri montane la 70% din capacitate.
Foto: Facebook
Iolanda Balaş, prima sportivă din România cu medalie olimpică de aur
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook