De ce este trist Florin Piersic. Mesaj emoționant al marelui actor

De ce este trist Florin Piersic. Mesaj emoționant al marelui actor
Florin Piersic este cel mai iubit actor al românilor și asta de peste 60 de ani. Va împlini curând 85 de ani și l-a atins tristețea. Te mângâiem pe suflet, dragul nostru! La mulți ani!

Lui Florin Piersic nu îi place să îi spui ”maestre” ori altfel de astfel de titulaturi. ”Sunt Florin și atât”, a spus de fiecare dată marele și mult iubitul nostru actor. Pe 27 ianuarie, împlinește 85 de ani, dar este atins de tristețe.

De ce este trist Florin Piersic. Mesaj emoționant al marelui actor

De regulă, la spectacolele lui Florin Piersic spectatorii îl aplaudă în picioare minute în șir și îi toferă „o mare de flori”. Și asta de peste 60 de ani. Pe 27 ianuarie împlinește 85 de ani, dar Florin Piersic este trist. A scris un mesaj emoționant.

„Scrisoare către voi

Mai e puțin și intrăm într-o săptămână mare pentru mine, Florin. În câteva zile, împlinesc marele 85. Voi stiți că n-am avut niciodată rețineri în a-mi spune vârsta. Sunt actori și mai ales actrițe care parcă sunt născuți pe 29 februarie, așa că înaintează în vârstă o dată la patru ani.

De fapt dacă mă gândesc bine, acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranță, cu bucurie. O să vedeți și voi când veți ajunge aici, ceea ce vă doresc din toată inima!

An de an, televiziunile, presa și mai ales voi, publicul m-ați sărbătorit, m-ați răsfățat, m-ați aplaudat, iar eu am primit o mare de flori, vorbe minunate si toată iubirea voastră, cu recunostiință.

În teatru, indiferent ce se întâmplă în viața actorilor de pe scenă, se spune: «Spectacolul trebuie să continue». Ei trebuie să fie acolo, să intre în pielea personajelor lor. Să vă aducă un zâmbet în suflet, sau o lacrimă în coltul ochiului. Anul ăsta, aveam în plan o altfel de întâlnire, pentru că știți că a devenit aproape o tradiție să îmi petrec ziua de naștere pe scenă, cu voi alături. M-am gândit mult la asta”, a scris Florin Piersic pe contul său de socilizare.

Florin Piersic amână sărbătoarea pentru anul viitor

”Și acum vine marele «Dar». Copii, e prea multă tristețe în lume. De curând mi-am pierdut un prieten de o viață, Rocco- Grigore Rusu, care a fost răpus de boala asta blestemată, iar o minunată parteneră a mea, se zbate acum între viață și moarte, din același motiv. Vă spun drept: mi se pare cam nepotrivit, să ne ținem de sărbătoriri.

Și dacă nu ne vom vedea față în față, fie pe scenă, fie pe micul ecran, asta nu înseamnă că vă iubesc mai puțin.

Anul ăsta este anul Vărsătorului, așa că sunt convins că ne așteaptă lucruri minunate, numai să trecem odată de perioada asta nefericită.

VĂ ROG să aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru. Fiți buni unii cu alții și la anul, facem o sărbătorire și pentru 85 și pentru 86 la un loc! E o promisiune!

Vă pup cu dragoste!”, a scris Florin Piersic.

Poveștile lui Florin Piersic

Florin Piersic poate povesti la nesfârșit. Are amintiri atât de frumoase care te fac fie să lăcrimezi, fie să râzi cu lacrimi.

Talentul ieșit din comun, șarmul său special și, de ce nu, frumusețea sa fizică și interioară, au făcut din Florin Piersic unul dintre cei mai iubiți actori. A jucat în piese care au scos în evidență geniul, naturalețea și prospețimea actorului.

Știe peste 180 de poezii, unele învățate de foarte de mult.

Din mulțimea de povești ale lui Florin Piersic vă oferim una.

„Aceasta este maşina cu care eram când am oprit la barieră. Eram după spectacol, mă duceam spre Cluj.

Trec de Vatra Dornei şi cade bariera. «Da ce faceţi, dom Florin?», mă întreabă doi dintr-un Logan.

«Nu ne daţi şi nouă un autograf?». «Da cum să nu!».

Am o grămadă de poze în maşină, că m-a învăţat Florin Piersic junior să am cu mine cât mai multe poze pentru că scap şi la vamă şi la tot.

Scăpăm aşa, că-ţi cer poze şi îi derutezi aşa”.

Trenul s-a oprit pentru Florin Piersic

În timp ce discuta cu admiratorii săi din Logan, trenul frânează brusc.

Mecanicul strigă: „Sunteţi Florin Persic?”. „Da”. „Extraordinar!”. „Ce e aşa de extraordinar?”

Oamenii au ieşit la geamuri, crezând că s-a întâmplat ceva. Conductorul a sărit din locomotivă şi a venit la actor.

„Vai, ce bine că vă întâlnesc, nu-mi daţi o poză, că văd că aveţi.”

„Ba da, dar de ce ai oprit trenu, s-a întâmplat ceva?”. „Pentru că v-am văzut pe dumneavoastră”.

„Păi cum să opreşti, mă trenu`, că m-ai văzut pe mine, eşti nebun la cap.” „Da ce, suntem Japonia?! Dă-i dracu cu trenurile lor. Am oprit, că ce, mai am eu ocazia să vă văd. V-am văzut în Mărgelatu` cum scuipaţi seminţe”, a povestit Florin Piersic.

Mecanicul a cerut un autograf „pentru Cornelia” şi şi-a continuat drumul.

Florin Piersic, bulversat de gestul ceferistului, l-a sunat pe Radu Beligan să-i povestească întâmplarea: „Ce e Florinel? Ce-i cu tine, s-a întâmplat ceva?”.

„Uitaţi ce s-a întâmplat, cum a oprit trenul”.

„Îmi place, da, e formidabil, cum a oprit ăla trenul. Mie să-mi dai telefon când o să oprească avionul”, a spus maestrul Radu Beligan.


Florin Piersic l-a amuțit pe Dan Negru. ”Vreau să vă mângâi pe inimă, pe suflet”

Florin Piersic revine pe scenă. Nu poate fără teatru, dar nici pensia nu-i ajunge

Recomandarile noastre