Florin Zamfirescu vrea să trăiască 100 de ani. Are noroc că soția este medic

Florin Zamfirescu vrea să trăiască 100 de ani. Are noroc că soția este medic
Sute de admiratori și foști studenți i-au urat lui Florin Zamfirescu ”La mulți ani”. Actorul are ”toate bolile”, dar pare în formă. Are noroc că soția este medic.

Actorul Florin Zamfirescu este activ pe rețele de socializare, iar foștii săi studenți îi urmăresc postările. Pe 12 aprilie, artistul a împlinit 72 de ani, iar urările au curs de la primele ore ale dimineții. ”Te iubesc tata!”, au scris Vlad Zamfirescu și Ștefana Samfira, copiii lui.

Florin Zamfirescu vrea să trăiască 100 de ani

Florin Zamfirescu ia zilnic un pumn de medicamente. A pățit-o în urmă cu câțiva ani: i-a pocnit aorta.

Acesta este și motivul pentru care a renunțat în trecut la teatru și la studenți. Are noroc că soția este medic.

„Am de toate: tensiune oscilantă care mi-a făcut fisura de aortă și care m-a pus în pericol grav. Puteam să mor. Era așa, pe muchie! Deci, tensiunea oscilantă pe care trebuie să o țin în frâu pentru că nu se mai poate vindeca.

Am diabet gradul II. Am avut cândva, când eram rector, un atac de panică foarte grav. M-a adus în situația de a lua zilnic, pe viață, o anume pastilă ca să mă simt normal, să fiu normal. Ah, mai sunt unele care nici nu le știam numele, nici acum nu știu să spun. Deci, am destule, care se țin în frâu.

Am întrebat-o pe nevastă-mea: «Bă, da’ dacă nu mai iau eu pastilele astea? Că m-am săturat să tot iau zilnic». Zice: «Cam într-o săptămână mori».

Dar, stările pe care le capăt neluând aceste pastile, prin care am trecut, sunt atât de groaznice, că nu le doresc nici dușmanilor dușmanilor mei”, a povestit Florin Zamfirescu, la Antena Stars.

Florin Zamfirescu reuşeşte să ţină sub control bolile, cu ajutorul soţiei sale, Daciana, care este medic de familie

Actorul Florin Zamfirescu este tratat acasă, de soție

Florin Zamfirescu reuşeşte să le ţină sub control, cu ajutorul soţiei sale, Daciana, care este medic de familie. Actorul spune că vrea să ajungă până la 100 de ani.

”Eu spun că sunt foarte norocos. Regretul meu e că nu am întâlnit-o pe Daciana cu 20 de ani înainte. Eu știu demult că nu e nimic întâmplător! Domne, nu e nimic întâmplător”, a mai povestit Florin Zamfirescu la Antena Stars.

„Daciana este medic de familie. Ea are grijă de mine. Iau vreo 18 pastile pe zi, sunt cam multe, dar dacă nu le iau o săptămână, mor! Aşa mi-a spus doctorul. Le iau, sunt bine acum, verde. Să trăiesc 100 de ani!‘, a declarat marele actor.

Florin Zamfirescu, căsătorit de patru ori

„Am sechele din divorţul pe care l-am avut, însă actuala mea soţie, doamna doctor Daciana, are grijă de-adevăratelea de mine. Mă rog, nu ştiu cât o să trăiesc, dar am grijă să nu fac excese, nu fumez, nu beau, nu pierd nopţile. Sunt liniştit, recunoscător şi mă bucur de natură, de ce văd cu ochii”, declara Florin Zamfirescu.

Florin Zamfirescu a fost căsătorit de mai multe ori. Cu prima soție s-a căsătorit când aceasta era deja însărcinată cu Vlad, primul lui copil. Au divorțat însă repede, când avea doar 25 de ani.

A doua soție a fost actrița Valeria Sitaru, care i-a dăruit o fată, pe Ștefana Samfira. Cei doi au fost căsătoriți 12 ani. ”Am sesizat la un moment dat că devenisem ca un frate și o soră. Aveam doar 38 de ani, eram prea tineri să ne resemnăm”, a povestit Zamfirescu într-un interviu pentru ”Tabu”.

Cu actrița Cătălina Mustață a fost căsătorit 20 de ani, până în 2012. Au divorțat civilizat, la notar, fără partaj. Atunci au apărut problemele de sănătate. Era necăjit că trebuie să plece din casă, cu o bocceluță.

Florin Zamfirescu a cedat vila conjugală din Mogoşoaia, plecând de-acolo doar cu nişte haine şi câteva obiecte de suflet. A locuit o vreme într-o garsonieră din Popeşti Leordeni. După divorţ, actorul s-a ales cu jumătate de teren din curtea casei de la Mogoşoaia.

A avut noroc să o întâlnească pe Daciana care i-a adus liniștea de care avea nevoie. Cei doi copii, Vlad și Ștefana i-au moștenit talentul.


Gheorghe Zamfir cel mai bun naist al lumii. Este o comoară a românilor

Cornel Constantiniu, idolul fetelor în anii ʹ70. Câte are de îndurat!