Furia vă poate prelungi viața cu 2 ani. Iată cum

Furia vă poate prelungi viața cu 2 ani. Iată cum
Un studiu realizat de cercetătorii americani a relevat informații suprinzătoare. Furia vă poate prelungi viața cu 2 ani. Iată explicația.

Chiar dacă furia este considerată un lucru rău și un defect uman, aceasta poate avea efecte pozitive asupra vieții și sănătății. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători americani. Furia vă poate prelungi viața cu 2 ani. Persoanele care dau frâu liber furiei, au mai multe şanse să ducă o viaţă lungă şi sănătoasă decât cele care îşi interiorizeaza starea de irascibilitate, suportând în interiorul sufletului lor tot ce ar vrea să reverse asupra persoanei cu care se află în conflict. 

Autocontrolul şi stăpânirea emoţiilor negative, atât de apreciate în aspectul comportamentului social, pot avea consecinţe grave în ce priveşte sănătatea mentală şi cea fizică, apreciază specialiştii. Acesta pare să fie principalul motiv pentru care italienii şi spaniolii trăiesc cu aproape doi ani mai mult decât britanicii, oameni rezervaţi şi stăpâniţi în societate.

Cum vă poate furia prelungi viața cu 2 ani 

Observațiile sunt legate de constatarea că nimeni nu este în stare să-și stăpânească în mod real starea de furie sau de anxietate, dar de cele mai multe ori reușește s-o interiorizeze. Aceasta interiorizare afectează cu mult mai grav organele sensibile ale organismului, decât exprimarea ei în exterior și restabilirea calmului pe această cale. Este interesant că starea de stres se instalează mai intens la persoanele care preiau furia sau anxietatea în interiorul lor, decât la cele care le se exteriorizează. 

Totuși, cercetătorii consideră că există şi o a treia cale, aceea de a nu exterioriza furia, dar nici nu a o prelua asupra dumneavoastră, ca să încarce şi să tensioneze sistemul nervos sau alte organe.

A treia cale. Care e aceasta și cum o atingem

Această a treia cale este ignorarea problemei generatoare de furie, prin distagerea atenţiei de la ea. Sunt multe moduri de a ajunge acolo, adesea individualizate, dar pot fi enumerate mai jos câteva generale.

Faceţi o pauză în momentul de furie. Se spune că ar fi indicat să număraţi de la unu la zece. Psihologii afirmă că, ascultând muzica preferată, este uşor să ieşiţi din starea de tensiune nervoasă. Mai e util să purtaţi o discuţie telefonică, pe orice temă, cu un prieten bun. 

Yoga și meditaţia sunt soluţii ideale pentru cine este iniţiat în acest domeniu.

Umorul ajută mai mult decât ne-am putea închipui. Încearcaţi să râdeți de situaţie, în loc s-o luaţi în serios. Faveţi haz de necaz, asta nu strică.

O activitate casnică poate fi perfectă, pentru a distrage atenţia de la ceea ce vă înfurie. Femeilor le este indicat să facă o prăjitură, va fi o surpriză pentru familie. Bărbaţii sunt sfătuiţi să repare o clanţă sau ceva care necesită reparat.

Dacă însă nimic din toate acestea nu vă ajută, atunci nu vă abtineți să daţi drumul la furie, să strigaţi la persoana cu care sunteți în conflict. Aşa o să vă simţiţi mai bine şi o să vă prelungiţi viaţa cu doi ani.

Foto: Facebook

Cum a apărut fiica Madonnei la plajă. Imagini de senzație cu ”Lola”