Gabriela Firea, despre tatăl ei violent. Denise Rifai o face să plângă

Gabriela Firea, despre tatăl ei violent. Denise Rifai o face să plângă
O știți pe Gabriela Firea de 30 de ani, de când este în presă. În ultima vreme s-a implicat în politică și îi este mai greu ca în copilărie. Fostul primar al Capitalei îi spune jurnalistei Denise Rifai de ce îi era frică de tată.

Gabriela Firea și-a început cariera în presă în anii ’90. A reușit în timp foarte scurt să lucreze cu cei mai importanți oameni ai Statului român. La doar 27 de ani,  era purtător de cuvânt al Guvernului României, apoi a avut două mandate de senator și a fost primul primar femeie pe care l-a avut Capitala.

În prezent, Gabriela Firea este prim-vice președinte PSD și unul dintre cei mai vocali lideri ai partidului său. Este invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată  la ora 23:00, la Kanal D.  Ne spune despre copilăria grea și dacă a amenințat-o cu moartea Liviu Dragnea. Denise Rifai o face să plângă.

Gabriela Firea a plâns la emisiunea jurnalistei Denise Rifai

Gabriela Firea este o persoană puternică. Așa se explică de ce a rezistat multor încercări din viața ei. O descoase fără menajamente Denise Rifai, marți, 22 iunie, de la ora 23.00, la Kanal D.

  • „De ce nu ați rezolvat problema traficului din București?”
  • „Vă temeți că veți fi mazilită politic de Marcel Ciolacu?”
  • „Ați dat bisericii milioane de euro pentru voturi ?”
  • „Este soțul șeful dvs. politic?”. Răspuns: ”El este stăpânul inimii mele.”
  • „V-a amenințat Liviu Dragnea cu moartea?” Răspuns: ”Da.”
  • „V-au pus viața în pericol problemele de sănătate?” Răspuns: ”Nici acum nu știu care a fost cauza problemelor de sănătate.”
  • „Când ați plâns ultima dată?”  La această întrebare, Gabriela Firea nu a putut să răspundă. A înecat-o plânsul.

Gabriela Firea, despre tatăl ei violent

„De ce vă era atât de frică de tată?”, a întrebat Denise Rifai. Jurnalista se referă la faptul că Gabriela Firea a avut o copilărie foarte grea. Fostul primar al Capitalei a mărturisit că a avut un tată alcoolic și extrem de violent, care a agresat copiii și soția, transformându-le viața într-un calvar.

Primii ani de viață au fost marcați de sărăcie. „Cele mai dureroase momente le-am trăit în copilărie și adolescență. Provenind dintr-o familie mai mult decât modestă și neavând foarte multe din cele necesare la școală, a trebuit să mă confrunt cu răutățile celorlalți copii. Ei observau și că n-am pachețel cu mâncare și că sunt încălțată în pantofi vechi de trei ani, de la sora mai mare. Râdeau de hăinuțele mele sărăcăcioase, iar eu mă simțeam umilită”, spunea Gabriela Firea într-un interviu.

„Nu am cuvinte de laudă pentru tata. Avea mari probleme cu băutură și, normal, cu serviciul. Mama trebuia să mai bată și pe la tot felul de uși să-i găsească din nou loc de lucru, după ce el își pierdea slujba. La un moment dat nu mai avea unde să se ducă, pentru că-l știa toată lumea ca pe un cal breaz.

Bea foarte mult și ne bătea și pe noi, copiii, și pe mama. Până la urmă am hotărât să-l părăsim. Chiar îmi revendic meritul că eu am convins-o pe mama să divorțeze. Aveam 14 ani. L-am lăsat singur în apartament și am plecat cu toții. Ne-am mutat tot la două camere, dar într-un apartament complet gol, pentru că lucrurile rămăseseră la tată. Am luat-o de la zero. A fost îngrozitor de greu, dar măcar știam că putem dormi liniștiți, fără spaima de răcnete și bătaie”, a mai declarat Gabriela Firea, în urmă cu mai mulți ani.

Cine este Gabriela Firea

Fostul primar al Capitalei are 48 de ani și este căsătorită cu Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, cu care are doi copii

Fostul primar al Capitalei are 48 de ani și este căsătorită cu Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, cu care are doi copii. Dintr-o căsătorie anterioară, mai are un băiat.

S-a născut în Bacău, unde a urmat școala generală și liceul, după care a venit în Capitală pentru a-și continua studiile, dar și pentru a-și face un trai bun. A urmat studiile în cadrul Facultății de Litere de la Universitatea din București, la specializarea Științele Comunicării. A continuat pregătirea postuniversitară la Academia de Studii Economice, unde a studiat Mecanisme valutare și fiscale internaționale, Management bancar și bursier.


Steluțe argintii pentru Gabriela Firea, la 48 de ani

Călin Popescu-Tăriceanu, om de radio. Fotografii rare, din tinerețea fostului premier