Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, vă prezentăm azi o delicioasă și interesantă Rețetă de Găluște de cartofi cu sos de cașcaval, o nebunie de preparat, ușor de realizat.

Ingrediente pentru Găluște de cartofi cu sos de cașcaval

Pentru găluște: 1 kg piure de cartofi albi, clasic, 300 g făină, 2 ouă medii, sare, piper

Pentru sos: 750 ml lapte, 200 g smântână dulce, 100 g unt, 200 g cașcaval emmentaler, 200 g cașcaval gouda, sare, piper, oregano, busuioc

Pentru servit:  covrigi cu sare

Mod de preparare

Pentru prepararea găluștelor de cartofi, se amestecă piureul de cartofi, rece, cu făina, se încorporează ouăle și se asezonează compoziția cu sare și piper. Se lasă compoziția pentru găluște de cartofi la odihnit 10-15 minute. Se formează, apoi, biluțe cât mingile de ping pong. Acestea se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață, la foc încet.

Pentru prepararea sosului de cașcaval, se pune laptele la fiert împreună cu smântâna dulce și untul, până începe să clocotească, apoi se stinge focul și se adaugă cele două tipuri de cașcaval, date pe răzătoare. Se lasă sosul să se tempereze, timp în care brânzeturile se topesc și se asezonează cu oregano și busuioc.

Covrigii se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 5-6 minute, pentru a deveni crocanți, apoi se rup în bucăți mici și se adaugă în sosul de cașcaval cu găluște de cartofi, pe post de crutoane.

Sursa: Chefi la cuțite

Cum să îndepărtați unghiile cu acril acasă, fără să vă stricați unghiile

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp