Gazpacho de castraveți cu avocado

Gazpacho de castraveți cu avocado
O supă rece, de vară, gustoasă și hidratantă. O puteți prepara oricând, pentru că ingredientele sunt disponibile la supermarketuri.

Pornind de la celebra rețetă spaniolă Gazpacho, supă de roșii rece, rețetele rețetele s-au diversificat în funcție de gusturi și idei, una dintre ele fiind și rețeta Gazpacho de castraveți cu avocado. Este cremoasă, ușoară și foarte gustoasă. Iar culoarea e de un verde crud. Te îndeamnă la visare, sau relaxare în timp ce o savurezi.

Rețeta Gazpacho de castraveți cu avocado – Ingrediente

2 castraveți fabio, sau 4-5 castraveți cornișon, 2 avocado, zeama de la o lămâie, 1-2 linguri ulei de măsline, sare și piper, câteva frunze de mentă, opțional, câteva frunze de coriandru proaspăt, 1 ardei verde, 1 roșie, 1 ceapă albă

Rețeta Gazpacho de castraveți cu avocado – Mod de preparare

Se curăță avocado și imediat se stropește cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida și se pasează fin cu o lingură de lemn. Se curăță castraveții de coajă și semințe, se taie în cuburi și se pun în recipientul blenderului. Se adaugă o jumătate de ceapă curățată și tocată. Apoi frunze de coriandru, frunze de mentă, ulei de măsline, sare și piper.

Se trec toate ingredientele prin blender, apoi se adaugă cuburi de gheață și din nou se blendează totul. La final, se amestecă bine cu piureul fin de avocado. Se potrivește gustul răcorosului Gazpacho de castraveți, cu cele necesare și se garnisește cu roșie, ardei verde și ceapă, tocate în cuburi.

Vă recomandăm această rețetă  mai ales pentru beneficiile pe care le duce ea pentru organism. Așa cum Rețete și vedete a mai scris, fructul de avocado e plin de sănătate. Avocado conține, pe lângă grăsimi benefice și multe vitamine și minerale, cum sunt cele din gama B, vitamina C, E, K. De asemenea, conține și minerale: calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, sodiu, zinc.

Sursa: Chefi la cuțite

Brânză de casă, cremoasă și aromată. O rețetă simplă și rapidă