Brânză de casă, cremoasă și aromată. O rețetă simplă și rapidă

Brânză de casă, cremoasă și aromată. O rețetă simplă și rapidă
Puteți să faceți brânză acasă. Mai puneți ceva verdeață, poate și usturoi, și veți avea o brânză cremoasă și aromată. În plus, știți sigur din ce a fost făcută.

Pe multe etichete scrie “brânză” ori “caşcaval”, dar produsele respective nu conţin nici o picătură de lapte. Autorităţile au descoperit că multe patiserii, cofetării, pizzerii, restaurante și magazine alimentare vând brânză din prafuri și chimicale. Mai bine o faceți singuri, acasă.

Brânză de casă, cremoasă și aromată. Rețeta

Brânză de casă este un preparat care se face ușor, din ingrediente la îndemână. O puteți să o serviți la micul dejun cu pâine prăjită sau miere, cu ceai sau cafea. Gustul ei nici nu poate fi comparat cu cel al brânzeturilor din comerț. Puteți să adăugați condimente, verdețuri, usturoi, după gustul fiecăruia.

Ingrediente

  • 1 litru de lapte;
  • 200 g de smântână fermentată;
  • 2 ouă;
  • o linguriță de sare;
  • mărar, după gust;
  • usturoi,  după gust;
  • piper negru măcinat, opțional.

Mod de preparare

  • Bateți ouăle și smântâna fermentată până la omogenizare, folosind telul.
  • Turnați laptele într-o cratiță cu fundul gros. Adăugați sarea, compoziția de ouă și smântână, amestecând continuu.
  • Puneți cratița pe foc moderat și încălziți-i conținutul până când va deveni foarte fierbinte și granulele de brânză se vor separa de zer. Nu trebuie să-l aduceți până la punctul de fierbere și să-l clocotiți!
  • Transferați brânza într-o strecurătoare tapetată cu 2 straturi de tifon. Presați-o bine cu spatula, ca să separe cât mai bine de zer.
  • Dacă vreți să pregătiți brânza cu adaosuri, transferați-o într-un bol și amestecați-o cu acestea. Puteți să folosiți orice adaosuri și mirodenii: dulci, sărate sau picante.
  • Transferați înapoi brânza în tifon și puneți-o într-o formă de plastic, găurită pe alocuri, ca să permită scurgerea zerului. Puneți forma de plastic într-un alt vas potrivit, astfel încât ea să rămână ușor suspendată: zerul trebuie să se adune sub formă. Așezați o greutate pe suprafața brânzei și dați-o la frigider pentru câteva ore. E gata. Sursa și foto: retete-usoare.info

Cum deosebeşti brânza cu chimicale de cea din lapte

Brânză topită făcută acasă, din brânză de vaci. Rețetă simplă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp