Pe multe etichete scrie “brânză” ori “caşcaval”, dar produsele respective nu conţin nici o picătură de lapte. Autorităţile au descoperit că multe patiserii, cofetării, pizzerii, restaurante și magazine alimentare vând brânză din prafuri și chimicale. Mai bine o faceți singuri, acasă.
Brânză de casă, cremoasă și aromată. Rețeta
Brânză de casă este un preparat care se face ușor, din ingrediente la îndemână. O puteți să o serviți la micul dejun cu pâine prăjită sau miere, cu ceai sau cafea. Gustul ei nici nu poate fi comparat cu cel al brânzeturilor din comerț. Puteți să adăugați condimente, verdețuri, usturoi, după gustul fiecăruia.
Ingrediente
- 1 litru de lapte;
- 200 g de smântână fermentată;
- 2 ouă;
- o linguriță de sare;
- mărar, după gust;
- usturoi, după gust;
- piper negru măcinat, opțional.
Mod de preparare
- Bateți ouăle și smântâna fermentată până la omogenizare, folosind telul.
- Turnați laptele într-o cratiță cu fundul gros. Adăugați sarea, compoziția de ouă și smântână, amestecând continuu.
- Puneți cratița pe foc moderat și încălziți-i conținutul până când va deveni foarte fierbinte și granulele de brânză se vor separa de zer. Nu trebuie să-l aduceți până la punctul de fierbere și să-l clocotiți!
- Transferați brânza într-o strecurătoare tapetată cu 2 straturi de tifon. Presați-o bine cu spatula, ca să separe cât mai bine de zer.
- Dacă vreți să pregătiți brânza cu adaosuri, transferați-o într-un bol și amestecați-o cu acestea. Puteți să folosiți orice adaosuri și mirodenii: dulci, sărate sau picante.
- Transferați înapoi brânza în tifon și puneți-o într-o formă de plastic, găurită pe alocuri, ca să permită scurgerea zerului. Puneți forma de plastic într-un alt vas potrivit, astfel încât ea să rămână ușor suspendată: zerul trebuie să se adune sub formă. Așezați o greutate pe suprafața brânzei și dați-o la frigider pentru câteva ore. E gata. Sursa și foto: retete-usoare.info
Cum deosebeşti brânza cu chimicale de cea din lapte
Brânză topită făcută acasă, din brânză de vaci. Rețetă simplă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook