În zilele când vreți să mâncați ceva dulce, dar nu prea aveți timp,  vă recomandăm o prăjitură simplă, dar foarte gustoasă și pufoasă, cu lapte și griș.

Prăjitură cu lapte și griș. Rețetă ușoară

Această rețetă se prepară cu ingredient la îndemână, nimic sofisticat. Totuși, familia va fi încântată de această prăjitură pufoasă.

Ingrediente

  • 125 ml de lapte;
  • 10 g de unt;
  • 100 g de griș;
  • 100 g de zahăr;
  • un ou;
  • 40 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;
  • 8 g de praf de copt;
  • 80 g de făină;
  • zahăr pudră.

Aveți nevoie de o tavă rotundă, cu diametrul de 18 cm, dar se poate folosi și o tavă de cozonac.

Mod de preparare

  • Puneți oul, zahărul și uleiul rafinat de floarea-soarelui într-un bol. Bateți cu telul până la omogenizare.
  • Turnați laptele fierbinte într-un alt bol. Adăugați untul și amestecați cu telul până când el se va topi. Apoi adăugați grișul și iarăși amestecați.
  • Combinați cele două compoziții.
  • Lăsați compoziția rezultată să se „odihnească” timp de 30 minute.
  • Adăugați făina cernută și praful de copt. Amestecați cu telul până la omogenizare.
  • Ungeți tava cu unt și pudrați-o cu griș. Transferați aluatul în ea, răspândindu-l uniform.
  • Coaceți prăjitura timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.
  • Lăsați prăjitura să se răcească timp de 15-20 minute, după care transferați-o pe grătar și așteptați până se va răci complet și presărați zahăr pudră. Sursa și foto: retete-usoare.eu

Visele pe care toată lumea le are la un moment dat. Ce semnifică ele de fapt?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp