Când aveți prea puțin timp la dispoziție să faceți și ceva dulce, pregătiți repede o prăjitură cu dulceață. Poate fi orice aveți prin casă. Iese la fel de bună.

Prăjitură cu dulceață. Rețeta

Pentru umplutură, puteti folosi orice fel de dulceață doriți. În loc de dulceață, puteți adăuga mere date pe răzătoare, pe care le căliți înainte cu puțin zahăr și scorțișoară. În loc de fulgii de migdale, puteți pune felii de mere sau fructe diverse, proaspete sau din compot.

Prăjitura cu dulceață se păstrează foarte bine 2-3 zile într-o cutie închisă ermetic.

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 4 ouă
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 180 g zahăr
  • 200 g dulceață de fructe de pădure
  • 50 g migdale fulgi

Mod de preparare

  • Încingem cuptorul la 180°C și ungem o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm cu cu unt și făină.
  • Într-un bol punem ouale, uleiul, vanilia, zahărul. Amestecăm cu mixerul la viteză mare, 5 minute sau până avem o spumă. Adăugăm laptele și amestecăm. La final punem făina, sarea, praful de copt.
  • Continuăm să amestecăm până avem o compoziție omogenă. Turnăm jumătate din compoziție în tavă și nivelăm bine.
  • Punem dulceața, turnăm deasupra restul de aluat. Presărăm migdalele.
  • Dăm la cuptorul incins la 180°C și coacem 20-25 minute sau până trece testul scobitorii.
  • Când scoatem prăjitura cu dulceață de la cuptor, o lăsăm să se răcorească în tavă 10 minute, apoi o punem pe un platou. După ce se răcește complet, o putem pudra cu zahăr vanilat.

Tudor Gheorghe, pe scenă de 60 de ani. Ce experiență unică a avut în America

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri