Din cele mai simple ingrediente, obțineți un deliciu mai puțin obișnuit, cu care veți avea mare succes. Dulceață de prune cu ciocolată.

Prune în ciocolată. O rețetă delicioasă de dulceață

În procesul de preparare, va fi o aromă și un parfum extraordinar, copiii, dar și dumneavoastră, cu greu veți rezista până la final, scrie retete-usoare.info.

Ingrediente

  • 2,5 kg de prune fără sâmburi;
  • 1,5 kg de zahăr;
  • coaja rasă de la 1 portocală;
  • 50 gr de cacao;
  • 50 gr de ciocolată neagră;
  • 10 gr de zahăr vanilat;
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu pentru 1 l de apă.

Mod de preparare

  • Turnați soluția de bicarbonat peste prune și le lăsați pentru 2-3 ore.
  • Scoateți prunele și clătiți-le. Transferați-le într-o cratiță și adăugați zahăr, alternând straturile. Lăsați prunele pentru 4-6 ore.
  • Puneți cratița la foc, aduceți prunele până la punctul de fierbere și le fierbeți timp de 5 minute. Lăsați-le peste noapte sau pentru 6-8 ore.
  • Aduceți din nou prunele până la punctul de fierbere și le fierbeți timp de 20 de minute. Lăsați-le peste noapte sau pentru 6-8 ore.
  • Adăugați cacao, coajă de portocală, ciocolată ruptă bucăți și amestecați.
  • Dați dulceața în clocot și o fierbeți timp de 15 minute, îndepărtând spuma.
  • Adăugați zahăr vanilat, amestecați și fierbeți dulceața timp de 5 minute.
  • Repartizați dulceața în borcanele sterilizate și le închideți etanș. Sursa: retete-usoare.info

Șoc în show-biz. O vedetă părăsește o televiziune importantă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri