Simona Ionescu / Redactor Șef

Brioşe cu dulceaţă de prune. Se fac rapid!

Brioşe cu dulceaţă de prune. Se fac rapid!
Brioşe cu dulceaţă de prune este un desert care se prepară repede. Arată apetisant și sunt delicioase. Se pot mânca și în zilele de post.

Dacă nu mai aveți inspirație în bucătărie, vă propunem noi o rețetă pentru desert: brioșe cu dulceață de prune. Se pot mânca și în zilele de post pentru că nu este nevoie de lapte, unt sau ouă.

Rețeta de brioşe cu dulceaţă

Înainte să vă apucaţi de treabă, asiguraţi-vă că aveţi tot ce vă trebuie la îndemână. Alegeţi mai întâi formele de silicon, pentru că nu aveţi nevoie de foarte mult ulei.

Ingrediente

  • 500 de grame de făină,
  • un plic de praf de copt,
  • un plic de zahăr vanilat,
  • coaja de la o lămâie,
  • 3 linguri de zahăr,
  • 250 de ml de apă caldă,
  • 100 de ml de apă minerală,
  • 100 de ml de ulei,
  • o jumătate de borcan de dulceaţă de prune,
  • o lingură de zahăr pudră.

Mod de preparare

  • Apa se pune pe foc într-un vas mic, doar până când se incălzeşte puţin.
  • Separat, se cerne făina într-un vas, împreună cu praful de copt.
  • În acelaşi vas se pun trei linguri de zahăr, zahărul vanilat şi coaja rasă de la lămâie.
  • Peste aceste ingrediente se toarnă apa călduţă şi se amestecă cu o lingură.
  • Se adaugă câte o lingură de ulei şi se amestecă, apoi cu câte o lingură de apa minerală.
  • Compoziţia se omogenizează bine cu o lingura de lemn.
  • În formele de silicon se pune o lingură de compoziţie, o linguriţă de dulceaţă și iarăși o lingură de compoziţie.
  • Formele se bagă în cuptor pentru 25-30 de minute.
  • După ce s-au copt, briosele se lasă la răcit aproximativ 15 minute.
  • Se pudrează cu zahăr şi se adaugă deasupra o linguriţă de dulceaţă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre