Tudor Gheorghe (75 de ani) are o voce de cinci stele care te răscolește puternic. De pildă, spectacolul de acum cinci ani, de la Sala Palatului, ”Mărine, la nunta ta”, a fost văzut de peste 18 milioane de români.

Cine nu a ascultat ”Au înnebunit salcâmii”, ”Lino, Leano”, ”Acolo este țara mea” ? Sunt piese atât de frumoase încât se zbârlește pielea de emoție. Din 1969, anul primului recital și până în 1996, Tudor Gheorghe a realizat nu mai puțin de 22 spectacole de muzică și poezie. A cântat și pentru românii din lumea largă. În America a avut o experiență de neuitat.

Tudor Gheorghe, experiență unică în America

Tudor Gheorghe, muzician, poet, cântăreț și compozitor a venit în studioul Gazetei Sporturilor la „Prietenii lui Ovidiu”, în emisiunea moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Artistul  a povestit recent o întâmplare uimitoare din viața sa, de care foarte puțină lume are habar. În tinerețe, îndrăgitul artist s-ar fi drogat cu heroină în timp ce se afla în Statele Unite ale Americii.

„A fost o experiență! Eram la un prieten la Long Island. Ne-am întâlnit într-o seară cu doi doctori și ei plecați din România. A venit vorba de drogați și de chestii d-astea. I-am spus că i-am văzut cum erau vai de mama lor… Și m-au întrebat: «Vrei să vezi cum e?». Curiozitatea, normal! Era heroină. Și m-au injectat. nebunia a fost că i-am pus să mă și filmeze”, a povestit Tudor Gheorghe la gsp.ro.

Ce a urmat după ce a luat doza de drog, i-a rămas întipărit în minte până în ziua de astăzi. „Am stat cu ei de vorbă, am devenit volubil, dar odată mi s-a dus filmul. M-am dus să mă culc, într-o casă d-asta tipic americănească, livingul jos și sus dormitoarele. Am urcat, dar în loc să mă duc să mă culc în dormitor, m-am dezbrăcat în pielea goală și m-am culcat în cadă. Dădeam din mâini, ultima imagine pe care o văzusem era cum ninge. Totul era argintiu, era o nebunie”, a mai mărturisit artistul, adăugând că a avut o durere cruntă de cap la trezire și că și-a revenit complet după 48 de ore.

Tudor Gheorghe este pe scenă de 60 de ani

”Când am făcut 50 de ani de teatru, nu a băgat nimeni de seamă”,  spus Tudor Gheorghe, într-un interviu mai vechi.

Din 1969, anul primului recital și până în 1996, Tudor Gheorghe a realizat nu mai puțin de 22 spectacole de muzică și poezie. De fiecare dată, Sala Palatului este plină până la refuz, iar tinerii cunosc cântecele sale de la părinți ori bunici.

Tudor Gheorghe, căsătorit de 54 de ani cu actriţa şi poeta Georgeta Luchian Tudor

„Sunt unul dintre cei mai bogați români, dar nu în lucruri materiale. Nici casa nu e pe numele meu. Practic, nu am nimic. Am construit casa cu fiul meu, el o va moșteni, ca să nu mai umblăm cu succesiuni și cu alte prostii. Sincer, nici nu știu ce pensie am. Vreo 2.000 de lei, ca artist, e destul de mult, nu?”, a declarat Todor Gheorghe.

”În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară. Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat încă din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 şi până astăzi nu ne-am mai despărţit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învăţat să gătesc şi să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre este acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viaţa de familie. Împreună avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a dăruit un nepot”, a povestit maestrul.


Gică Popescu, amintiri din pușcărie: ”M-am prăbușit!”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri