Generalul Sherman, cel mai mare copac din lume, e în pericol. Are circa 2.500 de ani

Generalul Sherman, cel mai mare copac din lume, e în pericol. Are circa 2.500 de ani
Două incendii devastatoare pornite în SUA acum o săptămână se apropie de Pădurea Gigantică din California. Este locul unde crește cel mai mare și mai vechi copac din lume, informează BBC. A fost numit Generalul Sherman.

Printre copacii sequoia din Pădurea Gigantică se află și Generalul Sherman, arborele cu cel mai mare volum al trunchiului din lume. Se estimează că are o vechime între 2.300 și 2.700 de ani.

Generalul Sherman, cel mai mare copac din lume, e în pericol

Pădurea Gigantică din California este amenințată de un imens incendiu de vegetație. Peste 350 de pompieri, avioane și elicoptere, au fost mobilizați pentru a lupta cu incendiile Colony și Paradise. Pompierii au început să înfășoare trunchiurile copacilor în pături de aluminiu, pentru a îi proteja de flăcări.

„Se fac eforturi mari pentru protejarea ei”, a declarat Rebecca Paterson, purtător de cuvânt al Sequoia and Kings Canyon National Parks. Arborii sequoia sunt foarte rezistenți la foc și au evoluat în timp pentru a supraviețui flăcărilor. Totuși, pericolul este foarte aproape.

Arborele are o înălțime de 83,8 metri, un diametru de 7,7 m

Cel mai mare arbore din lume

Copacul a fost numit Generalul Sherman după generalul războiului civil american William Tecumseh Sherman. Povestea oficială susține că arborele a fost numit în 1879 de către naturalistul James Wolverton, care servise sub conducerea lui Sherman.

În 1931, în urma comparațiilor cu arborele general Grant din apropiere, generalul Sherman a fost identificat ca fiind cel mai mare copac din lume.

Arborele are o înălțime de 83,8 metri, un diametru de 7,7 m, un volum estimat de 1.487 m3. Are o vârstă estimată de 2.300-2.700 de ani.