Exclusiv. George Simion, liderul AUR, nu s-a întors de la Țebea cu mâinile goale. Iată cum l-am surprins aseară pe aeroport

Exclusiv. George Simion, liderul AUR, nu s-a întors de la Țebea cu mâinile goale. Iată cum l-am surprins aseară pe aeroport
A fost sărbătoare mare în Țara Zarandului ieri. Lideri din PSD, PNL și AUR, dar și senatoarea Șoșoacă s-au întâlnit duminică la Serbările Naţionale de la Ţebea, organizate cu prilejul împlinirii a 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu. N-a prea fost liniște.

Imagini cu ceremonialul, dar și cu huiduielile care s-au produs le-ați văzut la televizor. Ca de obicei, simpatizanții politicienilor au rupt zăgazurile bunei-cuviințe, chiar dacă veniseră la comemorarea unui erou al neamului. O să vi-l arătăm pe George Simion așa cum l-am surprins aseară la sosirea pe aeroportul Otopeni. Înainte, însă, facem o scurtă relatare despre cele întâmplate la Țebea, acolo unde s-au adunat moții din Apuseni și s-a oficiat un serviciu religios la cimitir, la umbra Gorunului lui Horea, în memoria lui Avram Iancu.

Încă de la început, Prefectura județului Hunedoara a făcut publice recomandări pentru participanți, făcând apel la decență. A închis traficul rutier pe Drumul Național 76, la intrarea în Țebea, pentru scurte intervale de timp, pentru a permite formarea gărzii de onoare. A anunțat că situația din teren nu permite devierea circulației pe rute ocolitoare, iar pe perioada restricției de circulație se va asigura doar deplasarea autovehiculelor destinate intervențiilor de urgență.

Înainte de începerea festivităţii, George Simion, liderul partidului AUR şi peste o mie de adepţi, au organizat un protest spontan. Au blocat un drum naţional şi au ridicat un banner uriaş. Atunci s-au auzit primele scandări și huiduieli.

Simpatizanții AUR l-au huiduit pe generalul Ciucă

Manifestările au debutat cu oficierea slujbei religioase la cimitirul din Țebea, unde a fost comemorat Avram Iancu.

Au fost prezenţi preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, secretarul general al PNL, Lucian Bode, ministrul Economiei, Radu Oprea, şi ministrul Familiei, Natalia Intotero, dar și politicieni din opoziție, liderul AUR, George Simion, şi senatoarea Diana Şoşoacă de la SOS.

Așa cum au arătat reporterii televiziunilor, înainte de slujba din cimitir, George Simion şi mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au mărşăluit prin zonă şi au scandat sloganuri patriotice, iar unii dintre ei l-au huiduit pe fostul premier, generalul Nicolae Ciucă. Acesta a avut o reacție pentru presă:

Venim la Ţebea să cinstim memoria unui simbol naţional. Din păcate, se politizează şi se ajunge la astfel de momente care nu ne fac nici cinste şi nici bine. Niciunuia dintre noi”.

Întoarcere lui George Simion acasă 

Liderul AUR a avut un weekend aglomerat. Sâmbătă a fost comemorarea masacrului românilor de la Treznea și Ip, iar duminică a avut zi agitată la Țebea. Sprea seară s-a urcat în avion și a venit la București. Singur. Obosit și îngândurat. Părea stors ca o lămâie, așa cum se poate observa și din imagine, când l-am surprins pe aeroportul Otopeni.

George Simion in aeroportul Otopeni, venind de la Țebea. Foto: Rețete și Vedete

Cu ce a venit de la Țebea George Simion? Cu o mapă în mână, probabil importantă dacă nu a vrut să o bage în bagajul din cală. Ce să fi fost în mapă? Putem doar presupune: planurile de organizare ale manifestărilor din Apuseni, discursurile ținute, sloganuri de strigat împotriva adversarilor politici, semnături ale unor noi membri AUR… Vom vedea ce va urma în această săptămână.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre