Gest impresionant al vedetei din Titanic, Kate Winslet. Actrița nu va fi uitată

Gest impresionant al vedetei din Titanic, Kate Winslet. Actrița nu va fi uitată
Superba actriță care a cunoscut celebritatea cu rolul remarcabil din Titanic a făcut un gest cu adevărat impresionant. Vedeta a sărit în ajutorul unei mame care se confruntă cu probleme grave din cauza condiției fiicei sale și a creșterii prețului energiei electrice.

Fiica lui Carolynne Hunter, Freya, în vârstă de 12 ani, are probleme de sănătate complexe grave și dizabilități. Ea este non-verbală și oarbă, având nevoie de oxigen în permanență și îngrijiri medicale la domiciliu. Kate Winslet a aflat de situația acesteia după ce Hunter a lansat un apel disperat. Mama și-a dat seama că odată cu creșterea prețului energiei ar putea ajunge în imposibilitatea de a ține conectate aparatele ce o mențin în viață pe fiica sa.

Kate Winslet a donat cea mai mare sumă

Carolynne Hunter, în vârstă de 49 de ani, din Tillicoultry, Scoția, a lansat un apel pe GoFundMe la începutul săptămânii trecute. Femeia a apelat la mila oamenilor pentru a o ajuta la plata facturii la energie. Echipamentele medicale care îi țin în viață fiica, cum ar fi o mașină care îi monitorizează oxigenul și ritmul cardiac, consumă mult curent, iar femeia nu mai avea din ce plăti facturile.

La câteva zile după lansarea campaniei care avea ca obiectiv strângerea a 20.000 de lire sterline, suma a fost capitalizată în urma unei donații marcate „Kate Winslet și familia”. Ulterior s-a confirmat că întreaga sumă de bani a venit de la celebra actriță Kate Winslet.

Factura de electricitate s-a dublat de la o lună la alta

„Fiica mea mai mare și cu mine am trăit tot timpul făcând mari economii la energia electrică pentru a o menține pe Freya în siguranță. Ne-am asigurat că toate nevoile ei medicale sunt îndeplinite, permițându-mi în același timp să-mi țin facturile cât mai mici posibil”, a declarat presei Carolynne Hunter.

Femeia a mărturisit că a decis să facă apel la strângerea de fonduri după ce a înțeles că estimarea costului energiei, pentru un an de zile, avea să fie undeva la 23.000 de lire. Asta după ce, estimarea din octombrie, cu tariful existent atunci, i-ar fi sugerat un cost de puțin peste 9.000 de lire sterline. În final, campania GoFundMe a strâns 20.353 de lire sterline pentru Carolynne Hunter și fiica ei, Freya.

În luna august, Carolynne Hunter vorbit cu jurnaliștii agenției de presă PA despre temerile ei pentru iarnă. „Familiile noastre vor avea de suferit. Va fi o criză în masă pentru sistemul național de sănătate și asistența socială. Copiii vor muri dacă familiile lor nu vor putea plati pentru asta”, a spus femeia. Ea s-a referit la toate familiile cu copii în condiții problematice, precum fiica sa, Freya.

În cel mai nou rol,  Kate Winslet are o fiică pe nume Freya

În cel mai nou proiect al său, Kate Winslet va juca în lungmetrajul Channel 4, I Am Ruth. Actrița o va interpreta pe Ruth, mama unui unei fiice pe nume Freya. Rolul fiicei din film i-a fost dat fiicei lui Winslet, Mia Threapleton, în vârstă de 22 de ani.

Winslet este coautor al filmului alături de Dominic Savage. Acesta e creatorul seriei antologiei de drame independente I Am. Pelicula analizează epidemia de sănătate mintală ce afectează tinerii din Marea Britanie.

Sursa foto: Instagram