Gesturi de tată: copiii erau „disciplinați” cu bandă adezivă la gură și legați. Învățătoarea lor, lovită în cap tot de tată

Gesturi de tată: copiii erau „disciplinați” cu bandă adezivă la gură și legați. Învățătoarea lor, lovită în cap tot de tată
O poveste halucinantă se petrece pe rolul instanțelor, iar până acum deciziile care s-au luat sfidează logica și bunul simț. Un tată, care susține că își disciplinează copiii legându-i fedeleș  și ținându-i în casă cu bandă adezivă lipită peste gură, primește cei doi minori în grijă, prin decizie judecătorească, în detrimentul mamei. Dar să vedeți întreaga poveste.

Bărbatul căruia i-au fost încredințați în primă fază minorii e cercetat în alte dosare, pentru acte de violență, împotriva familiei și împotriva unei alte femei. A dat-o pe învățătoarea unuia dintre copii cu capul de portiera mașinii, de nervi. Bărbatul, scrie Clujust.ro, care detaliază întreaga poveste, este ofițer SRI. Mama copiilor, fosta lui iubită, e actrița Iolanda Covaci de la Teatrul Evreiesc. Ei au împreună un băiat de șase ani și o fată de opt.

În august anul trecut, femeia s-a mutat cu copiii ei din Popești Leordeni, la Cluj. Copiii au fost înscriși la școală în acest oraș. Acesta a fost momentul în care tatăl copiilor s-a dezlănțuit.

De exemplu, arată ziarul clujean citat, în data de 30 septembrie 2022, bărbatul a mers la școala din Cluj-Napoca unde învață copiii, fără să anunțe mama, ca să-i ia cu el la București. Învățătoarele, care nu îl văzuseră niciodată și care nu îl cunoșteau, s-au împotrivit, așa cum era firesc. Una din ele a fost lovită în cap cu portiera mașinii bărbatului. Incidentul este descris în adresa trimisă de conducerea școlii la Direcția de Protecție a Copilului, care a sesizat și Poliția.

Copiii „disciplinați” cu bandă adezivă la gură și legați

Așa cum au descoperit jurnaliștii, bărbatul nu era la primul episod violent. El este cercetat de Parchetul Militar București pentru lovirea fetiței sale în zona ochiului. Incidentul a avut loc în 2021. Sursa citată a obțnuit o fotografie de atunci cu ochiul rănit al fetiței și certificatul medico-legal.

În Raportul DGASPC Ilfov nr. 50692 din octombrie 2021 se arată următoarele: „Minora relatează psihologului DGASPC  că pe tată l-a apucat o furie gravă și a lovit-o cu pumnul în ochi iar fratelui Ian i-a dat o palma în frunte. (…) Minorul a povestit un alt incident, că ar fi văzut în portbagajul tatălui său gloanțe ca să-l împuște pe George dacă îi face ceva rău și știe că erau gloanțe adevărate pentru că așa i-a zis tatăl său”.

De asemenea, el i-a trimis fostei iubite o fotografie în care, în joacă, susține el, îi disciplinează pe copii. Aceștia apar legați la mâini și picioare cu sfoară și cu bandă adezivă pe gură.

Bărbatul mai este cercetat penal pentru falsificarea anchetei sociale cu privire la condițiile în care locuiește. El a informat autoritățile că locuiește într-un apartament cu patru camere, în timp ce are două camere, mai arată sursa citată.

Copiii, încredințați tatălui violent, ajung la psihiatrie de groaza mutării

La finele anului, procesul legat de încredințarea minorilor a primit o sentință bizară, în primă instanță. Și anume, copiii au fost încredințați tatălui, înainte de Crăciun, prin sentință, în ciuda faptului că acesta avea deja pe rol procesele pentru violență. Mama a avut mai mult noroc cu apelul de la Tribunalul Cluj, prin care judecătorii au suspendat hotărârea. În motivare e notată reacția minorilor la aflarea veștii că urmează să fie obligați să locuiască cu tatăl, aceștia ajungând internați într-un spital de psihiatrie.

Un alt complet de la Tribunal judecă apelul împotriva ordonanței din procesul prin care s-a dispus mutarea copiilor la București, în locuința tatălui.

Sursa foto: Pixabay

Recomandarile noastre