Gigi Becali a dezvăluit misiunea lui în Africa. E singurul român care face așa ceva

Gigi Becali a dezvăluit misiunea lui în Africa. E singurul român care face așa ceva
Patronul FCSB a reușit să facă un gest absolut incredibil. Toată lumea a rămas cu gura căscată. Păstrând „codul” pe care și l-a impus în ultimii ani, Gigi Becali e discret, nu a mai bătut toba.

După ani de exuberanță și explozii vocale, în care presa îi urmărea fiecare pas și îi filma fiecare act de caritate, Gigi Becali a decis, de ceva timp, să fie modest.

Are legătură și cu anii petrecuți în detenție, dar mai ales cu credința sa. Om cu frica lui Dumnezeu, ortodox practicant, care, după cum spune, se roagă zilnic în biserică, Gigi Becali a hotărât, așa cum Rețete și vedete a mai scris, să lase deoparte și hainele scumpe, iar în prezent aparițiile lui sunt demne de cele ale unui călugăr. Modestie și simplitate sunt noile cuvinte de ordine în ceea ce îl privește pe Gigi Becali.

Becali, în misiune în Africa

Dar, dincolo de fotbal, Gigi Becali știe care e rolul lui pe lume. Are o misiune. Iar acum a plecat în misiune în Africa. În perioada în care a refuzat aparițiile publice, patronul FCSB a definitivat construcția unei mănăstiri ortodoxe în Africa. S-a dus să dea o mână de ajutor tocmai în Uganda. El are în grija sute de copii acolo.  Dar nu vrea să facă paradă cu această realizare imensă. Abia a dat o declarație concisă.

„Eu am în Uganda sute de copii, le dau de mâncare. Am construit acolo o mănăstire. Le dau mâncare la copii, sunt câteva sute! Fac misiune acolo”, a dezvăluit Gigi Becali în exclusivitate pentru Sport.ro.

Situată în estul Africii, așa cum știți, Uganda este una dintre cele mai sărace țări din lume. Tara are o populație de 43 de milioane de locuitori și e marcată de frământări politice care durează de decenii. Oamenii trăiesc în condiții incredibil de precare. Bunăoară, doar un sfert din populația Ugandei are acces la electricitate.

A murit ziaristul Adrian Ionescu de la Liga Profesionistă de Fotbal

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp