Gigi Becali a făcut cea mai emoționantă promisiune fiicelor sale. „Și aici, și în ceruri!”

Gigi Becali a făcut cea mai emoționantă promisiune fiicelor sale. „Și aici, și în ceruri!”
Gigi Becali face orice pentru a le da fetelor sale orice își doresc. De puțin vreme, el a pus pe numele lor și celebrul palat de la Piața Victoriei.

Dar asta nu înseamnă că poate cineva să facă ceva fără ca ultimul cuvânt să nu-i aparțină tot afaceristului. „Ăsta (n.r. – palatul) e deja pe numele fetelor, palatul ăsta. Am lăsat palatul ăsta, pe lângă toate… Le-am zis la fete: ‘vă fac palate. Și aici vă fac palate, şi în ceruri’”, a dezvăluit Gigi Becali, pentru Realitatea TV.

Care e istoria palatului

Gigi Becali a folosit palatul nu doar pentru locuit, ci și pentru a ține conferințe de presă, dar și ca sediu administrativ. El a cumpărat locația cu suma de șapte milioane de dolari în anul 2006, după ce și-a pus în valoare talentul de bun negociator. Interesant este și modul în care a procedat Becali pentru ca avocatul să semneze contractul.

„Când am cumpărat palatul ăsta mi-a spus unul, George Gaiţă, cică: ‘bă, Gigi, tu trebuie să ai o casă care nu o are nimeni, cea mai tare casă din România’. Bine, măi, hai să o văd. Şi am venit aici. Eu, pe vremuri, aveam aici o cunoştinţă, mai aproape. Când treceam pe aici (n.r. – pe lângă palat), vedeam numai armată, numai… A stat aici Petru Groza.

“Dă-mi un număr de cont din America, îţi trimit eu banii în America şi după aia semnează avocatul”

Şi eu când am intrat aici (n.r. în palat), zic, cât vrea, mă? Şi el zice: bă, e unul, Cuptor, care cere 13 milioane de dolari, dar el, în mod normal, face 7 milioane de dolari. Şi o vinde, proprietarul e în America. Am venit, am văzut. În ziua aia am dat telefon, el era prin concediu.

L-am găsit, am vorbit eu cu omul. Şi el a zis aşa: ‘domnule, trebuie să vin în ţară’. Am pe cineva care semnează. Am acolo pe cineva care să semneze, dar zice: ‘trebuie să primesc banii în bancă’. Zic, dă-mi un număr de cont din America, îţi trimit eu banii în America şi după aia semnează avocatul. Dar el zice: ‘ai încredere în mine?’.

“Nu semnez, domnule Becali, că mi-e frică de Cuptor”

Păi m-am interesat de dumneata, ce familie eşti n-ai cum să fii escroc. I-am dat banii, 7 milioane de dolari, banii în bancă şi trebuia să vină să semneze avocatul. Avocatul, când să vină să semneze, nu vrea să semneze. I-am dat telefon. El: ‘cum, domnule, i-am dat ordin să vină să semneze’.

I-am dat telefon avocatului, zice: ‘nu semnez, domnule Becali, că mi-e frică de Cuptor’. Cum aşa? Păi mi-a zis că, dacă semnez, mă împuşcă’. Şi i-am zis: ‘bine, vino să semnezi şi să văd dacă te împuşcă’.

“Am venit să te împuşc”

M-am dus direct la Cuptor la birou şi i-am zis ‘Am venit să te împuşc. Ca să te împuşc eu pe tine ca să nu îl mai împuşti tu pe ăsta că nu îmi semnează mie. Eşti atât de şmecher şi mafiot încât împuşti? Eşti tu mai puternic decât mine? Păi te împuşc eu pe tine’. Şi mi-a zis: ‘Ho, mă, nebunule, du-te şi semnează!’. Eu îl cunoşteam pe Cuptor şi mi-am permis glumele astea. După m-am dus acolo şi mi-a semnat”, a mai povestit Gigi Becali.

 

Palatul datează din anul 1920

Avocatul Iancu Manu este cel care a ridicat palatul în anul 1920 și reprezintă o copie a Muzeului Rodin, din Paris. În 1932, clădirea a intrat în posesia afaceristului Max Auschnit, iar în 1948 a fost naționalizată de comuniști. A devenit pentru început reședința lui Petru Groza, apoi s-a transformat în Ambasada Argentinei. După 1989, a fost revendicat de moștenitorii industriașului Max Auschnit, stabiliți în America.

Recomandarile noastre