Gigi Becali, într-o ipostază impresionantă. Oamenii l-au admirat îndelung, cu lacrimi în ochi

Gigi Becali, într-o ipostază impresionantă. Oamenii l-au admirat îndelung, cu lacrimi în ochi
Duminica trecută, în Catedrala Patriarhală din București a răsunat vocea lui Gigi Becali. Omul de afaceri a rostit pasaje întregi din Sfânta Liturghie.

Dacă sâmbătă seară era pasibil de un atac cerebral, la ce acuze îi aducea finului său Pandele, pe care l-a făcut inclusiv „trădător”, duminică dimineață patronul roș-albaștrilor a mers să se roage la Catedrala Patriarhală.

Gigi Becali, într-o ipostază impresionantă. A fost filmat făcând asta, în strana Catedralei Patrarhale

Explozia de cuvinte dure avută de Becali a avut legătură cu rezultatul meciului Voluntari – FCSB (2-2), patronul FCSB considerând că Voluntari a jucat mult mai bine decât de obicei, tocmai ca să nu poată câștiga echipa lui.

Gigi Becali a citit Psalmul 50, în fața a sute de credincioși prezenți la slujba de duminică. Îmbrăcat în negru, omul de afaceri a fost acompaniat de preoți.

Gigi a sperat ca, duminică, Universitatea Craiova să o încurce pe CFR Cluj, în meciul care poate decide campioana acestui sezon. „Vreau să piardă CFR-ul mâine, să luăm campionatul și să piardă Voluntariul Cupa. La ce mizerie au făcut, n-au cum să ia Cupa, nu-i lasă Dumnezeu. 100% o încurcă pe CFR, la ce mizerie mi s-a întâmplat mie, să te trădeze chiar finul tău, nu se poate să mă lase Domnul așa. Sunt atât de amărât că mi s-a întâmplat asta… mai bine dă-l încolo de campionat și gata. Să te trădeze chiar finul tău… ” a spus Gigi Becali, potrivit digisport.ro.

Când plânge Gigi Becali

Părintele Pimen, de la Muntele Athos, a vorbit despre fața neștiută a lui Gigi Becali. În podcastul „Fain şi simplu”, al lui Mihai Morar, acesta a dezvăluit că există momente în viața omului de afaceri când se ascunde de ochii lumii şi începe să plângă.

„Banii spală păcatele dacă este și pocăință. La domnul Becali a început milostenia, adică a început să îi pară rău pentru păcate și a început milostenia. Dumnezeu acoperă tot prin milostenia lui. A venit o dată și a dormit aici, după ce a trecut închisoarea, după câțiva ani și l-am întrebat cum privește lucrurile pentru că am văzut o schimbare mare în comparație cum era înainte, mai ales perioada de închisoare pe care o trecuse, era schimbat total, nu mai era omul acela.”,  a spus Părintele Pimen Vlad.

Tot acesta l-a întrebat de ce vorbește despre ajutoarele pe care le oferă sărmanilor, iar Gigi Becali a răspuns că face totul public pentru ca și alți oameni cu bani să-I urmeze exemplul. «Nu pot să-i ajut pe toți, pe unii îi alung, dar de multe ori îmi e milă de ei, dar mă duc după colț și plâng pentru ei. Doamne, vezi că nu pot să îi ajut pe toți», i-a spus Becali Părintelui Pimen Vlad.

O călugăriță a primit 200.000 de euro de la Becali

Gigi Becali a început să facă donații de sute de mii de euro. Patronul lui FCSB spune că vrea să se călugărească și construiește un oraș monahal în România. A trimis ajutoare uriașe și în Africa, acolo unde ajută 2.000 de copii și ridică biserici.

Omul de afaceri a recunoscut, în urmă cu două luni, că a plătit 450.000 de euro, pentru a construi biserici în Uganda (200.000 de euro), în Congo(150.000 de euro), în Rwanda și Burundi (100.000 de euro). Ulterior, acesta a fost vizitat de Maica Thavoria, stareța mănăstirii din Uganda.

„Într-o seară, am primit un telefon de la domnul Becali care mi-a spus că de acum înainte nu mai e nevoie să cer ajutor și că va face tot ce-i stă în putere pentru comunitatea ortodoxă din Africa. În momentul în care m-a sunat domnul Becali, eu mă aflam la Biserica Sfintei Parascheva din Iași și mă rugam la Sfânta Parascheva să mă ajute. Ce s-a întâmplat, a fost un miracol”, a povestit Maica Thavoria cum a perceput ajutorul omului de afaceri.