Gogoșari umpluți cu salată tabbouleh

Gogoșari umpluți cu salată tabbouleh
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o altfel de rețetă de ardei umpluți.

O adevărată splendoare în farfurie, un spectacol de culori și arome, dar și un plus de sănătate, având în vedere ingredientele folosite la acest delicios preparat, despre acestea e vorba când gătim Gogoșari umpluți cu salată tabbouleh.

Gogoșari umpluți cu salată tabbouleh – Ingrediente

Pentru prepararea gogoșarilor: 5-6 gogoșari mari

sare

zahăr

usturoi

foi de dafin

ulei de măsline

oțet

Pentru salata tabbouleh: 250 gr bulgur

2 legături de pătrunjel

3-4 roșii

1 ardei iute

sare și piper

ulei de măsline

zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pentru prepararea gogoșarilor, mai întâi se decupează câte un capac împreună cu cotoarele de la gogoșari. Cu o linguriță se răzuiesc nervurile și se îndepărtează, împreună cu semințele. Se așază cupele de gogoșari într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar în interiorul lor se adaugă câte un cățel de usturoi, o foaie de dafin, 1/2 linguriță de zahăr, un vârf de linguriță de sare, o linguriță de oțet și o linguriță de ulei de măsline.

Se dă tava cu gogoșarii la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute. Se scot din cuptor și se acoperă cu folie pentru a se întrepătrunde bine aromele.

Cum se prepară salata tabbouleh

Peste bulgur se pune apă rece cât să fie bine acoperit și se lasă la hidratat aproximativ 30 de minute. Pentru atunci când ne grăbim, putem pune apă clocotită peste bulgur și îl lăsăm acoperit 6-8 minute. Bulgurul se va hidrata și își va mări consistent volumul.

Pătrunjelul verde se spală, se scurge și se toacă mărunt, roșiile se spală și se toacă în cuburi micuțe, iar ardeiul se taie tot în cuburi mici. Se amestecă toate aceste ingrediente cu bulgurul hidratat și se asezonează cu sare, piper, puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, toate acestea puse după gust.

Se scurg gogoșarii de lichidul din interior și se umplu cu salata tabbouleh. Delicioși gogoșari umpluți cu salată tabbouleh pot fi serviți cu o lingură de smântână în care s-au adăugat câteva frunze de mentă, deasupra. Pot, însă, constitui și garnitura pentru o friptură.

Sursa: Chefi la cuțite

Descoperire importantă. Virusul SARS-CoV-2 este inactivat de razele soarelui

Recomandarile noastre