Gogoși sau scovergi? Grea alegere. Trucuri să iasă perfecte

Gogoși sau scovergi? Grea alegere. Trucuri să iasă perfecte
Când vine vorba să alegeți între scovergi și gogoși, ambele sunt fantastice. Iată secretelor celor mai bune.

Unele sunt pufoase și aromate, celelalte vă amintesc de copilărie. Iată cum se fac cele mai bune scovergi și gogoși.

Gogoși sau scovergi? Grea alegere. Trucuri să iasă perfecte

Pentru că nici un iubitor de desert nu va spune niciodată ce preferă între scovergi și gogoși, ar fi bine să le preparați pe ambele, după cele mai bune rețete. În plus, veți afla și ceva secrete păstrate de la bunici.

Trucuri pentru gogoși pufoase

Pentru a prepara gogoșile care să vă facă să uitați de cura de slăbire, aveți nevoie de o jumătate de kilogram de făină, 2 gălbenuşuri de ou, 350 ml lapte, 2 pliculeţe cu zahăr vanilinat, un praf de sare, coaja de la o lămâie, o lingură cu zahăr, 30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată, 10 g zahăr pudră şi ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Gogoșile se prepară în cel mai simplu mod. Pentru început, amestecați drojdia și zahărul cu laptele. Gălbenușurile se bat cu 300 g făină, apoi se adaugă puțină sare, zahăr vanilat, coaja de lămâie şi restul de făină. Frământați și lăsați la dospit pentru o jumătate de oră. Întindeți aluatul, decupați gogoșile după forma dorită. Puneți gogoșile în uleiul încins. După ce sunt făcute, scoateți pe șervețele și pudrați cu zahăr cât sunt calde.

Scovergi ca la mama acasă

Pentru pregătirea scovergilor vă sunt necesare 500 g făină, o cană cu apă caldă, 25 g drojdie proaspătă, o linguriţă cu sare, o lingură rasă cu zahăr, 3 linguri cu ulei de măsline, jumătate de litru de ulei folosit pentru prăjit.

Mod de preparare

Puneți făina într-un castron și adăugați drojdia. Amestecați bine. Atenție! Drodjdia se lasă un sfert de oră la încălzit, după ce ați scos-o din frigider. Frământați puțin, apoi adăugați și restul ingredientelor. Dați formă scovergilor și puneți la prăjit în ulei încins. Se pot consuma cu zahăr, dulceață, brânză dulce sau sărată. Sunt desertul ideal care satisface toate gusturile.