Gogoșile sunt desertul preferat al românilor, da nu numai. Calde și pufoase, umplute cu gem sau cu sos de căpșune. Sosul se poate păstra la frigider și pentru altă ocazie.

Gogoşi umplute cu sos de căpşuni. Rețeta

Gogoşi umplute cu sos de căpşune, arome din bucătăria bunicii și de vară. Puteți face gogoși chiar dacă nu aveți prea multă experiență în bucătărie. Nu este nimic complicat. Dacă mai puneți înăuntru gem ori sos de căpșune iese un desert excellent, pe placul întregii familii.

Ingrediente 

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 70 g zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 60 g unt topit
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • ulei, pentru prăjit
  • zahăr vanilat, pentru decor

Pentru sos

  • 1/2 kg căpşuni
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

  • Pentru sos, căpșunele se curăță de codițe, se spală și se taie mărunt. Se pun într-o cratiţă, împreună cu zahărul şi zeama de lămâie.
  • Se pune la foc mic și amestecă din când în când,  până ce sosul începe să se îngroaşe. Când este gata, se pune la răcit și poate fi păstrat și la frigider, pentru o altă ocazie.
  • Pentru aluat, se amestecă într-un bol toate ingredientele. Acoperim bolul şi îl lăsăm 1 oră la dospit.
  • Tapetem masa cu puţină făină şi întindem aluatul cu un sucitor, fără să-l subţiezi. Cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei căni, formăm gogoşile.
  • Se prăjesc gogoșile în ulei încins, până se rumenesc pe ambele părți. Le scoatem pe un şervet de bucătărie.
  • Într-o pungă tăiată la un colț sau într-un poş cu şpriţ, se pune sosul de căpşuni. Înțepăm interiorul gogoşilor, până la mijloc, pentru a face loc umpluturii cu sos. Gogoşile sunt bune calde, pudrate cu zahăr vanilat.

Gogoși bulgărești. Pot fi desert sau gustare

Gogoși cu cidru de mere și scorțișoară. Rețeta americană

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp